torstai 3. toukokuuta 2018

Kodinhoitohuoneen kalusteet tilattu

kuva: Noblessa

Oli viimeiset hetket laittaa kodinhoitohuoneen kalusteet tilaukseen jos ne vielä kesäkuulle haluaisimme, joten nyt ne on tilattu. Huomenna tulee Noblessan myyjä Jenni vielä tarkistusmittaamaan kodinhoitohuoneen ja sitten kalusteet menee tuotantoon. Helppohan näin upean näköiset kodinhoitohuoneen kalusteet oli tilaukseen laittaa. Toivottavasti ihastun näihin yhtä kovin livenä kuin havainnekuvassa. 

Koska meidän keittiösuunnittelussa budjetti ei oikein pitänyt (yllätys yllätys) ajattelin hieman yrittää säästää kodinhoitohuoneessa, mutta huonostihan tässä yrityksessä kävi. Kävin jopa Ikeassakin katsomassa khh:n kaapistoja, mutta eihän ne nyt oikein inspiroineet. Yritystä säästää siis kuitenkin oli. Halusin kuitenkin pitää kiinni siitä kuuluisasta punaisesta langasta ja saman linjan jatkuvan keittiöstä kodinhoitohuoneeseen, joten Noblessaan päädyimme myös khh:n kaluisteissa. Eli vastaavat vetimettömät korkeakiiltovalkoiset kaapistot tulee myös kodinhoitohuoneeseen kuten keittiössäkin. Mistä sitten lähdimme liikkeelle aikoinaan kodinhoitohuoneen suunnittelussa? Meillä on ja tulee varmasti olemaan jatkossakin koiria, joten yksi tärkein asia kodinhoituohuoneen suunnittelussa oli, että sieltä löytyy koirille oma pesuallas. Ja tietenkin ulko-ovi mahdollisimman lähellä pesuallasta, ettei tarvitse koko kodin läpi kulkea rapaisten koirien kanssa. On niin inhottavaa tulla puhtaana ulos suihkusta, kun suihkun lattialla on kilo hiekkaa koirista, joten uudessa kodissa koirilla on porttikielto pesuhuoneeseen. Muita tärkeäksi koettuja:
 • Paljon laskutilaa 
 • Liukuovikaapistoa
 • Ei yläkaappeja vaan avaraa tilaa
 • Tilava siivouskaappi kodinhoitohuoneeseen 
 • Silityslauta laatikosta esiin vedettävissä
Tekninen tila meillä tulee kellariin eikä onneksi vie tilaa kodinhoitohuoneesta. Kylläkin tuo ensimmäinen kaappi vasemmalta tulee olemaan tekniikkakuilu eli siellä kulkee ilmanvaihtoputkia, sähköä, vesijohtoja ja lämmitysputkia. Onneksi ne saa hienosti naamioitua kaapin taakse, mutta tarvittaessa niihin pääsee helposti käsiksi. Tarvittaessa hanan yläpuolelle saa tulevaisuudessa lisättyä yläkaapit, mutta meillä on hyvin runsaasti liikaa muutenkin kaappitilaa kahdelle hengelle kodissa, joten meiltä ne jää kyllä lisäämättä. 

Koirien pesualtaan viereen tulee liukuovikaapistot, jonne saan toteutettua ison siivouskaapin. On kuule tarkkaan suunniteltu siivouskaapin sisältö, kuten esimerkiksi märän rätin paikka. Kyllä nyt on siivoaminen mukavaa (not). Ja se iänikuinen silityslauta ongelmakin on saatu ratkaistua. Silityslauta on "aina valmiina" vetolaatikossa, mutta kuitenkin piilossa. Meidän perheessä kun ei oikein tällä hetkellä silitetä. Ne hetket kun silityslautaa tarvitsee on aina kiire ja kuka silloin ehtii kaivaamaan kaapin perältä silityslautaa esiin. Alkuun meillä oli suunnitelmissa kuivauskaapin sijoittaminen kodinhoitohuoneeseen, mutta se jäi suunnittelun edetessä, sillä arvostin selkeästi enemmän avaruutta kuin kuivauskaappia. En ole kyllä jäänyt sitä yhtään kaipaamaan. Mikäli haluamme tai koemme tarpeelliseksi kuivaustelineen niin koirien pesualtaan päälle vesikiertoinen pyyhekuivain on helppo toteuttaa.
Tulevissa postauksissa käydään läpi sitten kodinhoitohuoneen materiaalivalintoja.

2 kommenttia:

 1. Mekin valitsimme keittiön ja kodinhoitohuoneen kalustetoimittajaksi Noblessan. Toivottavasti valinta osoittautuu hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ainakin kaikki mennyt hyvin heidän kanssaan, toivottavasti teilläkin! :)

   Poista