lauantai 5. toukokuuta 2018

Runkokatselmus


Meillä pidettiin eilen tontilla runkokatselmus ja saatiin hyviä uutisia eli rakentaminen saa jatkua. Viikko ei alkanut niin hyvillä uutisilla niin oli ihana päättää se hyviin uutisiin. Meidän viikko alkoi meinaan sairaalasta. Maanantain aamulenkillä kaaduin metsässä koirien kanssa ja olkapää sijoiltaan, niks naks ja auts. Se kipu on jotain ihan järjetöntä.  Onneksi kerrankin oli puhelin metsässä mukana, kun yritin samalla hoitaa raksa-asioita lenkillä.  Pystyi siis soittamaan miehen pelastamaan. Yllättäen nämä tapahtuu aina siellä keskellä metsää. Tämä taitaa olla jo kuudes kerta, kun olkapää sijoiltaan meni joten tiesin, että suorinta tietä vain sairaalaan ja suonensisäistä lääkitystä äkkiä koneistoon. 

Mun olkapää ei vaan taaskaan halunnut mennä takaisin paikalleen, joten hyvin tuskaiset pari tuntia ehti kulua ennen kuin olkapää takaisin paikalleen naksahti. Loppujen lopuksi Harri veti sairaalassa olkapään paikalleen. Lääkäriä ei sillä hetkellä näkynyt ja olin juuri saanut taas suonensisäistä lääkitystä, joka ei ollut pitkävaikutteinen, joten piti toimia. Melko monitoimies mulla siis, rakentaa meille talon ja toimii lääkärinäkin tarvittaessa.  Tämän piti olla lomaviikkoni töistä ja tehokasta raksa-aikaa, mutta ei siis tullut minun osaltani tehokasta raksaviikkoa. Testattu on, että yhdellä kädelläkin pystyy hyvin siivoamaan raksalla. Toivottavasti olkapää ensi viikolla kestäisi jo kunnon käyttöä. Ja jos jommallekummalla piti jotain tapahtua niin onneksi minulle eikä Harrille.  Rakentaminen siis jatkuu vaikkakin hyvin hitaasti, kun työt painaa pahasti päälle.

Mutta palataan itse runkokatselmukseen. Paikalla meidän lisäksi vastaava työnjohtajamme ja Kirkkonummen kunnan puolelta vastaava rakennustarkastaja sekä lvi-tarkastaja. Runkokatselmus tehdään raksalla siinä vaiheessa, kun kantavat rakenteet on tehty, kuitenkin ennen niiden peittämistä. Meillä nyt osa oli jo peitossa. Ja melkein meinasi unohtua tilata koko runkokatselmus. Nyt se on onneksi pidetty ja homma jatkuu. 

Itse rungosta ei ollut mitään huomauttamista. Muutama huomio tarkastajilta tuli, jotka ei kyllä varsinaisesti liittyneet rakenteisiin. Yläkerrassa meillä pitäisi olla rakennusaikaiset kaiteet ja ilmanvaihto-osat pitäisi olla suojattu pölyltä. Keskustelua oli myös putkiläpivientien palosuojauksesta, jotka oli jäänyt meiltä tässä vaiheessa vielä tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti