torstai 24. toukokuuta 2018

Lähtölaskenta alkanut


Mun oli tarkoitus julkaista Teille tänään pitkä kertomus meidän sähkösuunnitelmista. Tähän suunnitelmaan tuli muutos, sillä .....rumpujen pärinää..... meidän asunto on MYYTY! Tänään oli asunnolla kuntotarkastus. Kaikki kunnossa ja sen myötä kaupat vahvistuivat. Reilu viikko kaikkinensa meni myynnissä. Hinnastakaan ei tarvinnut tinkiä loppujen lopuksi kuin 1500 euroa. Tämähän tarkoittaa myös, että meidän muuttopäivä on varmistunut. Se on viimeistään 51 päivän ja 20 tunnin päästä. Eli nykyinen asunto tulee olla tyhjä 15.7 kello 20 mennessä. Iiiiiiik. 

Nyt joku muukin voi ihmetellä, että miten ihmeessä voimme saada tulevan asunnon muuttovalmiiksi siihen mennessä. Sitä samaa täälläkin ihmetellään. Tässä on siis pieni riski, että olemme kodittomia pian. Onneksi on kesä ja isä lupasi lainata telttaa. No ei. Kodittomaksi jääminen ei ole vaihtoehto. Nyt vaan täytyy painaa raksalla aikaisempaa kovempaa heinäkuun puolenväliin asti. Voipi heittää hyvästit vapaille viikonlopuille sekä juhannuksen vietolle. On vaan jaksettava. 

Ihan keskenämme emme kotia muuttovalmiiksi tässä aikataulussa saa. Timpurille olisi nyt hieman tarvetta. Ulkopuolista apua on tarkoitus käyttää ainakin seinien tasoituksessa ja maalauksessa sekä vesieristeen asennuksessa. Portaat on onneksi tilattu asennettuna. Niistä lisää pian, kun saamme 3D kuvat käsiimme. 

Ihan mieletön fiilis täällä, tätä täytyy kyllä ehtiä jollain tavalla juhlistamaan. Mikäli nykyinen asunto ei jostain syystä olisi kaupaksi mennyt kesän aikana niin se olisi tarkoittanut myös raksan pysähtymistä, sillä meillä on paljon rahaa kiinni nykyisessä asunnossa. Moni rakentajahan ratkaisee tämän ongelman muuttamalla vuokra-asuntoon väliaikaisesti. Me yritimme kaikin keinoin välttää vuokralle muuttamisen ja siinä onnistuimme. Nyt voi viimein keskittyä pelkästään uuteen asuntoon. Ja rahallisesti projektin jatkuminen on myös turvattu.

Ei muuta kuin hommiin. Peukut pystyssä ettei jäädä kodittomiksi heinäkuussa. 

9 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Tunnistan tuon fiiliksen täysin 😁 ja voimia lopourutistukseen sekä erityisesti muuttorumbaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä mahtava fiilis! Onnea Teillekin uuteen kotiin!

   Poista
 2. Hei,

  Onnea asunnon myynnistä! Pieni kiire varmasti pitää mielen virkeänä ja kun tiedossa on, että sen jälkeen saa hetken hengähtää, niin uskon että hyvin se menee!

  Tsemppiä kuitenkin viimeiseen rykäisyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos! Onneksi on kesä niin jaksaa paremmin :)

   Poista
 3. Onnea! Samassa veneessä ollaan -- meillä oli kans kuntotarkastus tällä viikolla. Meillä vain on armonaikaa vähän vähemmän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea myös sinne! Paljon tsemppiä, kohta se palkitsee! :)

   Poista
 4. Nopeat kaupat, onneksi olkoon! Mekin tällä hetkellä asustellaan vielä "vanhassa" talossa ja ajattelimme laittaa myyntiin syksyllä. Meidän aikataulua määrittelee evakkoasunto, koska se valmistuu vasta 30.9... joten sitä ennen ei voi nykyistäkään taloa luovuttaa. Samalla tuntuu ihan utopistiselta uudella tontilla touhuta jotakin, ei tunnu siltä, että rakentaisi uutta kun yöksi menee nykyseen kotiin nukkumaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia onnentoivotuksista! Nyt on kyllä vilinää asuntomarkkinoilla, joten etteköhän saa tekin asunnon myytyä nopeasti! Tsemppiä! :)

   Poista
 5. Teillähän myyntiprosessi on mennyt nopeasti. Meillä meni noin kolmisen viikkoa kun myytiin meidän koti. Kuntotarkastus oli nopeasti tehty. Toivottavasti, ette jääneet kodittomiksi.

  VastaaPoista