sunnuntai 20. toukokuuta 2018

"Juhannukseksi kotiin"

Tai sitten ei. Ihan ei taideta vielä tätä juhannusta viettää uudessa kodissa, mutta hei varmuudella voin jo sanoa että ensi juhannus vietetään siellä ;) Huhheijakkaa mitä kaikkea tässä parissa viikossa onkaan tapahtunut. Ensinnäkin helle ja lätkän mm-kisat on pitänyt minut muiden kiireiden vuoksi pois blogin puolelta. Viikon hellejakso kyläili täällä etelässä. Aivan mieletöntä. Ja onpas rakentaminenkin taas kummasti niin paljon mukavampaa näillä keleillä kuin kylmällä ja märällä.

Kuten kirjoitin paljon on tapahtunut. Raksalla on edetty, suunnitelmia on saatu päätökseen, mutta arvatkaas missä on edetty kaikista eniten. Me ollaan viimeiset pari viikkoa keskitytty nykyisen asunnon myyntikuntoon laittamisen. Asunto meni viime perjantaina myyntiin ja tiistaina meillä oli jo ensimmäinen ostotarjous kourassa. Nyt jo muutama tarjous lisää. Ollaan molemmat vieläkin ihan häkeltyneitä minkä valtavan yleisöryntäyksen asunto sai aikaan. Näyttää siis vahvasti siltä että meidän asunto on pian myyty. Kyllähän nämä mielettömät kesäkelit auttoivat varmasti, sillä onhan omakotitaloa ihan eri myydä talvella kun näin upeassa kelissä. 

Raksalla etenee hitaasti mutta varmasti. Lähes neljänsadan neliön talossa vaan välillä tuntuu ettei mitään uutta synny, kun pintaa tehtävänä on melkoisesti. Ulkopuolella terassin katokset on saatu valmiiksi ja makuuhuoneen parvekkeemme on lähes valmis, rimotus enää uupuu. Sisällä on jatkettu väliseinien tekoa ja levytyksiä. Yläkerrassa on jo kaikki väliseinärungot paikallaan ja osa levytettykin. Mitä seuraavaksi raksalla? Sähköjohtoja on useita satoja metriä vielä vetämättä (tuntuu ettei se työ lopu ikinä), seinien ilmanvaihtojärjestelmät pitäisi saada paikalleen ja kellarissa odottelee keittiön kalusteet sekä kodinkoneet asennusta. Eilen rakennettiin tukimuuria kellarin sisäänkäynnille. 

Suunnitelmissa on myös edetty harppauksin eteenpäin. Laminaatti on tilattu, alakerran laattavalinnat tehty, takka on valittu ja portaat on tuotannossa. Nämä ansaitsevat kaikki kuitenkin ihan oman postauksensa joten niistä lisää pian. Nyt raksalle hommiin. Harri jatkaa sähkövetoja ja itse eristän yläkerrran väliseiniä.


Parveke valmistuu


Parvekkeen rimat maalattuna (RR23 sama kuin meidän katto ja ikkunapellit)


Yläkerran porrasaukko, wc ja vasemmalla pukeutumishuone


Yläkerran makuuhuone


Makuuhuoneen parvekkeen ovi ja oikealla näkyy pukeutumishuone 

Yläkerran aula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti