maanantai 7. toukokuuta 2018

IltalenkilläYksi iltalenkki uuden kodin maisemissa sai taas itseni fiilistelemään kuinka onnellinen olen juuri tästä alueesta, johon kohta pääsemme muuttamaan. Kaikki tämän postauksen kuvat otettu samaiselta iltalenkiltä, joka kuvaa kuinka ihanasti ja paljon erilaisia luonnonläheisiä lenkkivaihtoehtoja kodin ympärillä on. Meille tärkeää on päästä suoraan pihasta metsään pitkille lenkeille. Ei haittaa yhtään päästä välillä myös ihastelemaan upean Hvitträsk -järven maisemia. Tai kävellä järvelle iltauinnille helteisenä kesä-iltana. Realistisesti ajateltuna nuo hellepäivien iltauinnit ei varmaan kovin todennäköisiä Suomen ilmastossa ole, mutta hei ainahan sitä voi haaveilla. 

Mehän rakastuimme tonttiin "ensisilmäyksellä" juuri meille täydellisen sijaintinsa vuoksi.  Tiesimme heti molemmat, että tähän haluamme rakentaaa. Juuri tähän. Sitä tunnetta on hyvin vaikea selittää.  Kuinka lähellä olikaan ettemme olisi saaneet tonttia ostettua, sillä myyjä otti tontin pois myynnistä vaikka tarjosimme tontista täyden hinnan. Luojan kiitos myyjä tuli toisiin ajatuksiin parin kuukauden päästä ja myi tontin meille.

Luonto tulvii sisään ikkunoista, lintujen laulu kantaa sisään asti eikä autojen melulla tai katuvaloilla ole sijaa. Tutkimuksen mukaan linnunlaulu vaikuttaa ihmiseen luonnostaan rauhoittavasti sekä lisää onnellisuutta. Kelpaa. Maallahan me nytkin asutaan, mutta tässä on naapurit, asfalttitie ja katuvalot aivan liian lähellä. Ihan erilaisen rauhan saamme uudessa kodissa. Ei naapureita, ainoa hieman näkyvä naapuri on valmennustalli ja näin entisenä kilparatsastajan hevostallin läheisyys ei haittaa yhtään, päinvastoin.

Ja mikä parasta, sivistys ja kaupunkielämä on vain puolen tunnin matkan päässä. Välillä se tuntuu hassulta, että koti on niin lähellä Helsingin keskustaa, mutta silti aivan maalla ja hirvet, peurat, sudet ja ketut kuljeskelee pihalla. En kaipaa ollenkaan kaupunkielämää, mutta onhan se ihanaa, että se on tarvittaessa lähellä. Mikäli tanssijalkaa vaikka kutkuttaisi. Eipä ole kyllä raksa-aikana kutkuttanut ollenkaan. Joko olen tullut vanhaksi tai toivottavasti se johtuu vain tästä kroonisesta raksa-aikaisesta väsymyksestä. 

Itse tontista voi lukea lisää täällä "The tontti"

Tontti ilmasta käsin täällä "Maisemat ilmasta käsin"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti