sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Vuosi bloggaamista takana


Huomasinpas tuossa vuoden vaihteessa että siitä on jo vuosi vierähtänyt, kun tämä blogi on pistetty pystyyn. Varmasti usean blogin tarina on alkanut samalla tavalla kuin tämän blogin tarina. Oli tarkoitus kirjoittaa vaan itselle päiväkirjaa tästä "pienestä" projektistamme muistiin, sitten kuitenkin laitettiin blogi julkiseksi ja ennen kuin huomasinkaan blogia lukee satoja ihmisiä päivässä. Ihan järjettömän iso kiitos Teille kaikille, jotka olette pysyneet matkassa mukana. Se tuntuu ihan käsittämättömältä, että uutta blogipostausta voidaan lukea jopa 800 kertaa päivässä tai blogissa voi olla kävijöitä kymmenentuhatta per kuukausi. Ja blogi on majoittunut Blogit.fi rakentamisen blogeissa top vitoseen. Siinä on jo vähän enemmän lukijoita kuin lähipiiri. Kävijämääriä ei onneksi tule mietittyä kirjoittaessa, sillä jäisi varmasti moni teksti julkaisematta.

Tässä vaiheessa ihan pakko myös kiittää sitä valtavaa vertaistukea mitä on saanut muilta raksabloggaajilta matkan aikana. Vain toiset omatoimirakentajat oikeasti ymmärtävät miten se elämä pyörii miljoonilla kierroksilla vain ja ainoastaan rakentamisen ympärillä ja kaikki aivokapasiteetti tuntuu välillä tulevan käytettyä kodin suunnittelussa. On helpottanut valtavasti omaa projektia muiden kokemukset, ohjeet, valinnat ja ihanat tsemppiviestit mitä olemme saaneet.  Ja jos välillä on ollut sellainen olo ettei tästä selvitä hengissä niin on helpottanut huomattavasti lukiessa muiden blogeja tajuta, että muutkin pystyy tähän ja se on ihan normaalia, että joskus tekisi mieli kirota raksa hyvin syvälle. Toivottavasti myös tästä blogista on hyötyä tuleville rakentajille.

Mä ainakin myönnän, vaikka kaikki on pelotellut ja tiesin että rakentaminen on rankkaa, mutta ei sitä voi kuitenkaan tajuta kuinka rankkaa se on, mutta sitäkin palkitsevampaa. Vaikka monen rakentajan olen kuullut sanovan, että ei ikinä enää niin mulla on varmaan joku mielenhäiriö päällä tai olen kertakaikkiaan aivan liian väsynyt ajattelemaan järkevästi, mutta ihan varmasti tuntuu että haluan vielä toisenkin talon rakentaa. Jos nyt kuitenkin rakennetaan tämä eka koti ensin.  Ideoita seuraavaan kotiin on kyllä jo talletettu ylös.

Välillähän se tuntuu täysin hullulta, että keskellä kuuminta rakennusaikaa vielä yöllä kotiuduttua alkaa kirjoittamaan blogia.  En muista kirjoittaneeni yhtään blogia päiväsaikaan ja vaan kyllä ne tekstit syntyy aina hyvin myöhään illalla tai yöllä. Joutuukin usein aamulla tarkistamaan, että mitähän sitä loppujen lopuksi tuli kirjoitettua. Harri ei myöskään ole kovin innostunut, kun hän on usein jo nukkumassa kun vielä huutelen tarkennuksia noihin teknisempiin rakennusteksteihin. Niin hassulta kuin se tuntuu niin jotenkin tämä kirjoittaminen silti tuntuu terapeuttiselta ja sitä umpiväsyneenäkin tulee bloggeri avattua. Se mikä harmittaa suuresti on, että blogille ei ole antaa enempää aikaa. Minulla on edelleen luonnoksissa hyviä aiheita ja pääkopassa kymmenittäin ideoita eri postauksille, mutta mistä saisi päivään niitä lisätunteja kaiken toteuttamiseen. 

Ainoa oikea tapa mielestäni on blogata, on tuottaa sellaista sisältöä mikä itsestä tuntuu hyvältä.  Aion tulevaisuudessakin kertoa rohkeasti ja avoimesti meidän matkasta ja tarttua rohkeasti aiheisiin joita pidän tärkeänä.  Ja vaikka tämän vuoden aikana pääsemmekin muuttamaan niin rakentaminenhan meillä jatkuu vielä monta vuotta ja sen myötä myös blogin kirjoittaminen. Muutamme keskeneräiseen kotiin ja saammekohan edes vuoden loppuun mennessä taloa valmiiksi, veikkaisin että emme. Sen jälkeen rakennetaan vielä autotalli, saunarakennus ja lääniä on se 2,4 hehtaaria, joten pihan laiton lisäksi emmeköhän vielä jotain kivaa sinne keksi. 

Ajattelin loppuun jakaa kanssanne viime vuoden luetuimmat top 5. tekstit. Täysin ylivoimaisena ykkösenä on kirjoitus mihin olen kerännyt yhteenvedon rakennusblogeista vuodesta 2014 eteenpäin.  Hienoa, että siitä on selvästi ollut apua monelle. Toisena on oikeastaan se ainut negatiivinen postaus mitä blogiin olen kirjoittanut, otsikko "Ihan muutama kirosana pääsi" on selkeästi kiinnostanut. Seuraavat kirjoitukset on kirjoitettu talopaketin noustua ja sitä odotellessa. Viidennestä tekstin sisällöstä otsikko kertookin jo kaiken. 

2 kommenttia:

 1. Voin samaistua tuohon olotilaan niin hyvin. Ideoita on enemmän mitä pääsee toteuttamaan tai on aikaa... Kuitenkin ensisijaisesti tulee tärkeysjärjestyksessä oma talo, sen jälkeen mitä aikaa jää blogin kirjoitus. Ja kyllä jos olisi kyllä itselläkin moni päivitys ja etenkin siellä oleva hetken mielijohteesta yöllä kirjoitettu "lause/kappale" jäänyt julkaisematta jos sitä menisi kävijä laskuria katsomaan... Kuitenkin jokainen blogi on suosittu juuri sen tietyn lukija kunnan keskuudessa, ja syy miksi mitäkin blogia luetaan on juuri se persoonallisuus. Ilman sitä en itsekkään mitään blogeja jaksa seurata. Oma seuraamis lista on aika lyhy ;)

  Itsellä on ainakin todellinen ongelma kun tekisi mieli rakentaa jo uutta taloa, vaikka juuri edellinen on rakennettu valmiiksi ja sisään muutettu. Vielä aiheesta on omien laskujen mukaan silti lähes 30 päivitystä tekemättä. Niitä kuitenkin nyt kerkee kirjoittelemaan paremmin, kun on enemmään vapaa-aikaa. Kun päivisin ei raaskinut kirjoittaa, kun tontilla ei olisi tapahtunut mitään. Itse kun olin ainut työntekijä projektissa alusta loppuun.


  Meillä on vielä sauna tekemättä ja kaikki piharakennukset, terasseista puhumattakaa. Joten meidänkin blogitaival on vasta aivan "alussa". Seuraavat taloprojektit varmasti kirjoitan myös blogissa, kirvesmiehen näkökulma kun tuntuu lukijoita kiinnostavan.

  Erittäin hyvää rakentamis täyteistä vuoden alkua. Ja jatkahan kirjoittelua hyvältä blogisi kuuluu niihin harvoihin, jota tulee aina seurattua kun aikaa löytyy :) (Minä kun itsekkin ymmärrän kuinka mukavaa saada hyvää palautetta ;P Sillä jaksaa taas kirjoitta monta yötä blogia. xD ).

  Terveisin
  Timpuri Mikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentistasi. Tosissaan en kyllä ymmärrä miten täyspainoisen rakentamisen ohella olet jaksanut pitää blogia yllä (minä kun kuitenkin toimin vain "aputimpurina" niin aikaa on enemmän kuin miehelläni). Mutta hienoa että olet jaksanut, moni on varmaan hyötynyt.

   Näinhän se on, itsekin pidän mitä persoonallisempi blogi on.

   Oikein mukavia hetkiä uuteen kotiin Teille. Jään odottelemaan mielenkiintoisia postauksianne :)

   Poista