tiistai 30. tammikuuta 2018

Meidän keittiö on tuotannossa (kääk)

Meidän keittiö on lyöty lukkoon jo viime elokuussa, mutta tajusin juuri että mitään lopullisia suunnitelmia ei ole esitelty blogin puolella. Korjataanpas tilanne pikaisesti. Valinta osui siis Noblessan keittiöön, kuten arvelinkin jo kesällä. Noblessan lisäksi kilpailutimme Keittiömaailman, Kvikin ja Nixi-keittiön.  Palvelu toimi hyvin sutjakkaasti ja ystävällisesti Noblessalla. Heiltä sai parhaat 3D kuvat (vai onko nuo edes 3D kuvia??) , joka muuten itselle ainakin on valtavan tärkeä. Niiden avulla on niin paljon helpompi "nähdä" keittiö ja saada varmuutta valintaan. Meille kun vetimetön keittiö oli ehdoton niin testasin tarkasti kaikkien vetimettömien kaapistojen mekanismin ja mielestäni Noblessan oli kevyin käyttää ja ulkonäöllisesti paras. Valinta oli siis harvinaisen helppo.

Nyt keittiö on Noblessan toimesta käyty mittaamassa ja sen myötä keittiö siirtyy tuotantoon. Positiivisia uutisia, keittiö mahtuu hyvin ja mitään mittavirhepaholaisia ei ole käynyt.  Kuten kirjoitin päätös on tehty jo puoli vuotta sitten ja sille en ole ajatustakaan oikein uhrannut sen jälkeen. Kun nyt sitten täysin puskista iskee ihme ahdistus, kun keittiö meni tuotantoon. Entä jos keittiö ei näytäkään hyvältä? Lähinnä paniikki koskee välitilan materiaalia. Mitä jos ei se sovikaan viereisen ikkunaseinän maalipinnan kanssa yhteen? Ne kun ovat läheisessä kosketuksessa. Välitilan levyä emme nyt kuitenkaan lähde perumaan vaan pystymme itse paikan päällä tekemään muutoksia, jos ei se miellytäkään. Jatketaan tämän ihmettelemistä siis keittiön saavuttua.

Alhaalla meidän keittiön hinnat lueteltuna. En edes kehtaa paljastaa kuinka pielessä meidän budjetointi oli keittiön osalta, mutta pahasti pielessä. Ei jotenkin osattu hahmottaa budjetointivaiheessa kuinka iso keittiö meille tulee. Saareke on jo lähes 2,5 metriä leveä. Kodinkoneet (niistä lisää täällä) ovat myös hivutettu ehkä hieman laadukkaampiin alkuperäisestä suunnitelmasta. Mutta kaikista suurin budjetin ylitys tuli kyllä Savon liesituulettimen kohdalla. Tuo kahden tonnin lähtöhinta saa vieläkin haukkomaan henkeä. Joudutaan varmaan näkkileipädieetille sen vuoksi, joten se toivottavasti tulee olemaan hintansa väärti. 

Keittiön hinta 11 000 euroa
Hinta sisältää kaikki kalusteet, kivitason, altaan, tapwellin hanan, led-valaistuksen, kivitason asennuksen sekä kalusteiden sisäänkannon. Asennamme keittiön itse, pl. kivitaso

Keittiön kodinkoneet 10 736 euroa
Hinta sisältää Festivon jääpakastinkaapin, viinikaapin, AEG:n erillisuunin, compact-uunin (mikro ja uuni), integroidun astianpesukoneen, induktiotason, kaasutason sekä Savon kattomallisen liesituulettimen

Kuvat: Noblessa
Kuvista poiketen kodinkoneet tulevat olemaan koko mustia ei teräksisiä.

2 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Varmasti ihan turhaan jännität lopputulosta. :) Meillekin on tulossa Noblessan keittiö! Tosin meidän talomme valmistuu vasta syyskuussa, joten ihan vielä ei ole keittiö tuotannossa. Kirjoitin juuri eilen omista keittiösuunnitelmistamme, jos haluat käydä kurkkaamassa:
  https://kohtiuuttakotia.blogspot.fi/ Tsemppiä omaan projektiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Käyn ehdottomasti katsomassa Teidän suunnitelmat :) Tsemppiä myös sinne

   Poista