sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Väliseinää nousee



Alakerran väliseinät on alkaneet nousemaan. Tai oikeastaan jäykistävät ja kantavat väliseinät on nyt kaikki paikoillaan. Kantavat seinät ovat toki olleet paikallaan jo viime syyskuusta asti kun elementit tuli ja nyt nostettiin jäykistävät seinät. Nimensä mukaisesti (yllätys yllätys) ne jäykistää talon rakennetta. Sen myötä saa poistettua vinotuet, jotka on taloa kasattaessa laitettu tukemaan seiniä. 

Alkaa huoneet hahmottumaan ihan eri tavalla. Ei ole enää niin hallimaista. Eipä tuolla alakerrassa nyt hirveästi seiniä ole, kun jo lähes seitsemänkymmentä neliötä on olohuone. Huojentavaa myös todeta, että näyttäisi siltä, että suunnitelmissa olleet huonekalut tulevat mahtumaan. Ja taas muistuksena ja suositteluna tuleville rakentajille, niitä kaapistoja, keittiötä ja "must have" huonekaluja kannattaa todenteolla suunnitella jo suunnitteluvaiheessa, kun talon mittoihin pääsee vielä vaikuttamaan. Edelleen vähän harmittaa ne muutamista kohdista puuuttuvat kymmenen senttiä meidän kodissa.

Niin ihanaa nyt pääsee miettimään toden teolla kaapistoja, huonekaluja sekä mittailemaan ja pohtimaan niiden paikkoja. Toki vasta alakerran osalta, mutta yläkerran seinien nousemiseen meneekin vielä pitkä aika. Liukuovikaapistojen suunnittelu on otettava nyt työn alle ja täytyisi ehtiä vierailemaan ainakin Askossa, Ikeassa ja Vepsäläisellä. Sen lisäksi meille tulee iso ruokapöytä olohuoneeseen enkä ole tarpeeksi isoja oikein meinannut löytää, joten näyttää siltä, että tulemme tilaamaan ruokapöydän mittatilauksena. 

Seinien nousemisen myötä keittiön pääsee nyt mittaamaan ja ensi viikolla Noblessalta tullaankin tarkistusmittaamaan keittiö ja sen myötä meidän keittiö menee tuotantoon. Tähän tekisi mieli lisätä kymmeniä sydämiä. Ehkäpä ihan hyvä ettei bloggerissa ole emojia tarjolla :). 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti