lauantai 20. tammikuuta 2018

Lattiat hiottu

Lattiavalujen jälkeen raksalla olikin vähän hiljaisempaa. Harri ehti käymään töissä muutamana päivänä ja mikä oli TODELLA outoa oli parina päivänä aikaisemmin kotona kuin minä. Olihan se  lattiavaluun valmistautuminen aikamoinen rypistys, joten pieni hengähdystauko lattiavalun jälkeen oli varmasti tarpeen, että kroppa jaksaa. Tässä olisi vielä rakennuskuukausia jäljellä. Harrilla myös joulukuussa alkoi voimakkaasta rasituksesta tenniskyynärpää vihoittelemaan oikein kunnolla. Tuo on se pahin skenaario että meidän ainut tekijä ei ole kunnossa. Nyt se tenniskyynärpää näyttää hieman rauhoittuneen (ainakin hetkeksi). 


Betonilattia tulee hioa pari kolme viikkoa valun jälkeen. Betonin pintaan muodostuu liimakalvo kuivumisen yhteydessä. Sen poistaminen nopeuttaa kosteuden haihtumista sekä on välttämätöntä laatoitettaville pinnoille. Hiontaa varten Harri kävi vuokraamassa Skanskan konevuokraamosta lattiahiomakoneen ja imurin. Päädyttiin timanttihiomakoneeseen, sillä se on huomattavasti nopeampi kuin tavallinen lattiahiomakone. Sen lisäksi vuokrasimme tavallisen lattiahiomakoneen, jolla karhennettiin laatoitettavat (eli tartuntaa vaativat) pinnat. Timanttihiomakone ei myöskään sovellu pinnoille, jossa on kaatoja. Osa alueista mihin ei pääse koneella (jyrkät kaadot, putkien läheisyys, seinien vierustat yms) tehtiin vielä lopuksi käsin. 



Ensimmäisen illan hiomisen jälkeen Harri kävi vaihtamassa timanttihiomakoneen ja imurin isompaan työn nopeuttamiseksi. Ehdottomasti imuri kannattaa vuokrata kaveriksi, sillä muuten pöly on valtava pitkin kämppää ja koti muistuttaa pian hiekkalaatikkoa. Aikamoinen homma jälkeenpäin imuroida pois. Imuri liitetään hiomakoneen imukaulukseen joka on hiomakoneessa ja hiottaessa se vähentää suuresti ilmaan syntyvää pölyä. Ja hengityssuojain päälle hiottaessa, sen verta epäterveellistä hengitellä betonipölyä. 

Ollaan vältetty ennen hiontaa tavaroiden sisään nostamista, jotta niitä ei tarvitsisi siirrellä tässä vaiheessa pois tieltä. Väliseiniä ei myöskään tehty ennen hiontaa. Nyt saa sitten nostettua tavaraa sisään ja mikä parasta pääsemme rakentamaan väliseiniä. Betonin kuivuminen on hyvällä mallilla ja sen puolesta vajaan parin kuukauden päästä pääsisimme jo asentamaan lattiaa. Emme varmasti ole vielä niin pitkällä maaliskuussa, mutta positiivista ettei ainakaan tarvitse odotella betonin kuivumista. 


Harri muuten näki unta, että ajoin isoa kaivinkonetta meidän tontilla ja tein valtavan reiän meidän kellarin seinään sillä. Toivottavasti se ei ollut enneuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti