lauantai 5. tammikuuta 2019

Raksavuosi 2018 part 1

Hyvää uuttavuotta kaikille. Polkaistaanpa tämä vuosi käyntiin blogin puolella muistelemalla viime vuotta. Huhhuh ihan hengästyttää että miten sitä on jaksanut viime vuoden, mutta tässä sitä ollaan ja kaikki on loistavasti. Alan kyllä jo puoltamaan puheitani, että joskus vielä rakentaisimme omatoimisesti toisen talon. No, ei ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen. Mutta tässäpä siis meidän raksavuosi 2018 part 1. Tervetuloa matkaan.

Vuosi alkoi raksalla tammikuussa lattiavaluilla. Oli muutama uneton yö vuosi sitten, kun pari yötä meni raudoittaessa lattioita ennen betoniauton tuloa. Alakerran sekä kellarin lattiavalu tehtiin heti vuodenvaihteen jälkeen. Muutama viikko siitä aloimme nostamaan väliseiniä sekä hioimme alakerran lattiat. Tammikuussa myös tuskailtiin takkavalintojen kanssa. Nyt voinemme kuitenkin todeta, että tammikuun tuskisteluista huolimatta meillä on oikein loistava takka, joka on jo moneen kertaan testattu. Tammikuussa "juhlittiin" myös vuosipäivää blogissa ja sen kunniaksi viimein blogi sai oman instagram-tilin.  

Helmikuussa raksa sai lumipeitteen ja kuvien perusteella nautimme useista aurinkoisista päivistä.  Ja kauheista pakkasista. Helmikuu ei ollut yhtä tehokas raksakuukausi kuin tammikuu sillä teimme pääosin remonttia vanhalla kämpällämme, ennen kuin laitoimme sen myyntiin alkukesästä. Itseasiassa helmikuu oli melkoisen hiljainen kuukausi raksalla. Kaiken pienen sälän lisäksi ainoastaan yläkerta eteni helmikuussa. Yläkerrassa  asenneltiin höyrysulkua kattoon ja rimoitettiin perään. Helmikuussa kriiseiltiin laminaattivalintojen kanssa. Miten tuohonkin valintaan sai käytettyä niin paljon tunteja. Mallipaloja tuli haettua useista paikoista ja niin moni laminaatti joka näytti hyvältä liikkeessä muuttui melkoisesti tuodessamme sen raksalle. Loppu hyvin kaikki hyvin, meillä on aivan ihana lattia. Olemme todella tyytyväisiä laminaattivalintaan joka oli siis Paradorin Oak Ascada White.  Huomasinpa muuten että se on nostanut hintaansa 5 per neliö siitä kun me sen ostimme. Helmikuussa myös juhlittiin ystävänpäivää ja kirjoitettiin aiheesta blogikirjoitus, joka taitaa edelleen olla yksi luetuimmista.
Maaliskuussa ulkona tuli tehtyä parveketta ja terassia, kun päästiin eroon hirmupakkasista. Yläkerrassa saatiin valmiiksi kattojen rimoitus, TomAllen Seneran miehet kävivät asentamassa yläkerran lattialämpöputket ja lattiavalu käytiin tekemässä. Muistan elävästi, kun saimme mielettömät WAU fiilikset purkiessamme yläkerran pressun ja saimme nähdä yläkerran ekan kerran auki. Tuli kylmiä väreitä. Meillä oli rakentumassa upea koti, juuri sellainen kuin halusimme. Alle vuorokausi ennen lattialämmitysputkien asennusta päätimme vielä viime hetkillä muuttaa yläkerran pohjaa hieman, jättämällä vaatehuoneen kahden makuuhuoneen välistä pois ja näin toisesta makuuhuoneesta tuli pukeutumishuone. Muutenkin sisustuspohdinnat kävivät kuumeisena ja meidän sisustussuunnittelijakin kävi maaliskuussa ensimmäistä kertaa tontilla. 

Huhtikuu oli tehokas raksalla ja  teimme mm. sähkötöitä, eristyshommia, IV-hommia ja pääsimme aloittamaan alakerran seinien levytykset. Eristäminen vei yllättävän paljon aikaa, toisaalta onhan meillä  hirmuisesti neliöitäkin mitä piti eristää. Tuo eristäminen pääsee kyllä topkolmoseen luetellessa raksan ärsyttävimpiä töitä,  oli kyllä harvinaisen pottumaista hommaa. Se kutina iholla ei meinannut poistua millään. Raksaväsymys meinasi iskea kun meillä iski paljon vastoinkäymisiä noihin aikoihin raksalla ja jouduttiin jopa hieman purkamaan rakenteita. Kuunvaihtessa kuvasin myös videot sen hetkisestä tilanteesta raksalla (klik ja klik). 


Part 2 ja Part 3 tulossa pian

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti