sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Liesituulettimen valinta Savo R-97
Meille oli alusta asti selvää, että liesi tulee keittiössä saarekkeeseen. On ihana kokkailla avokeittiössä, joka aukeaa olohuoneeseen. Vieraat voivat istua ruokapöydän ääressä tai olohuoneen sohvalla ja kokki keittiössä pystyy hyvin keskustelemaan vieraiden kanssa. Ihanaa, odotan että pääsee pian kutsumaan ystäviä ja perhettä syömään ja toteuttamaan tätä. 

Liesituulettimen vaatimuksena oli siis mahdollisimman huomaamaton eli kaikki katosta roikkuvat liesituulettimet oli poissuljettu. Mikäli joku sattuu muistamaan, kun avauduin keittiön kodinkonepostauksessani, etten siedä edes niitä punaisia merkkiviivoja liedessäni vaan piti ostaa liesi joka on käyttämättömänä kokomusta. Eli poissuljettuna olivat myös kaikki keittotaso- liesituulettimet. 

Näin meille tulleen Savon R-97 liesituulettimen messuilla jo vuoden 2017 alussa ja sen jälkeen en ole miettinytkään muita liesituulettimia. Tämä oli siis helppo päätös. Ainoastaan hieman toki epäilytti että liesituuletin oli sen verran uusi ja vasta tuolloin tulossa markkinoille, joten en mistään löytänyt ainuttakaan tuote-arvostelua. Oli siis hieman riski ostaa vajaan parin tonnin (onneksi saatiin siitä hyvät messualennukset) liesituuletin ihan noin niinkuin ulkonäön perusteella ja luottaen myyjän puheisiin. Kotona tuli myös hieman sanomista, että tuon on paree olla hyvä, jos laittaa noin paljon rahaa liesituulettimeen. Ei todellakaan riitä että liesituuletin on pelkästään hyvännäköinen, sen täytyy olla myös toimiva. Ei ole kovin kivaa kun ruoanvalmistuksessa syntyvä höyry ja käry leviävät asuntoon ja tarttuu pahimmillaan vaatteisiin, huonekaluihin ja verhoihin.No mutta nyt voin ilokseni kertoa, (ja huokaista helpotuksesta sillä olisin varmaan kuullut siitä loppuikäni jos se oli ollut huono) että Savon liesituuletin on melkoisen hyvä käytössäkin ei vain hieno ulkonäöllisesti. Meillä se on ollut käytössä jo elokuusta alkaen sillä kyllähän täällä raksalla on tullut pääosin ruoat tehtyä siitä lähtien. Todistetusti höyryt ja käryt nousee suoraan liesituulettimeen vaikka se onkin asennettu meillä 2,4 metriin. Se ei ole edes kovin kovaääninen, vaikka sitäkin pelkäsin. Hiljaisempi se on kuin odotin. Kaukosäädintä on helppo käyttää ja liesituulettimen valo on todella kiva laittaa päälle vaikka liesituuletin ei päällä olisikaan. Meillä ei saarekkeen päälle tule mitään muuta valoa vaan liesituulettimen valo ajaa asian. Ajastintoiminto on myös kätevä ja käyttöohjeissa lukee että ilmoittaa itse kun rasvasuodatin tulee puhdistaa. Kätevää. Tosin tämmöinen toiminto on varmaan ollut ehkäpä jo useamman vuoden liesituulettimissa, mutta viime kodin liesituuletin oli sen kymmenenvuotta vanha, joten suonette anteeksi jos en ole ihan pysynyt mukana liesituulettimien kehityksessä.

Harrikin antoi siunauksensa ja jopa kehunsa liesituulettimelle.  Ainut mistä Harrilta tuli miinusta oli sen asennettavuus. Sen kanssa täytyy asennuksessa olla hyvin tarkka, että koolaukset on tehty oikein ja että sen sai oikeaan korkoon. Oli kuulemma myös haasteellista saada kaikki osat osumaan kohdalleen ja varsinkin moottorin saaminen oikealle paikalle ahtaassa välipohjassa. Näin ulkopuolisena kyllä näytti hyvin helpolta asennus ;) enkä edes ollut ihan ulkopuolinen tulihan sitä autettua asennuksessa ja kahdestaan jumpattiin se kattoon

Suositeltu asennuskorkeus on tälle liesituulettimelle 2,5 metriä, mutta nyt olen lukenut hyviä käyttökokemuksia myös 2, 8 metrin asennuskorkeudesta. Meille oli joka tapauksessa tulossa keittiöön alaslaskettu katto, sillä meille jouduttiin asentamaan ylimääräinen kattopalkki varmuuden vuoksi keittiön ja olohuoneen väliin, joten liesituulettimen vuoksi meillä ei tehty alaslaskua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti