tiistai 13. maaliskuuta 2018

Yläkerran pohja meni hieman uusiksi
Tuntuu kuin olisi tehnyt suuremmankin päätöksen vaikka teimme niinkin hurjan muutoksen kuin poistimme yhden huoneen yläkerrasta. Kaikkihan siis lähti tästä. Me asumme kahdestaan eikä tällä hetkellä ole lapsisuunnitelmia, niin onhan tässä vähän ollut mietinnässä että mitä h****a me tehdään noilla kaikilla makuuhuoneilla. Alakerran makuuhuone on toki vierashuone. Sen jälkeen jää vielä yläkertaan neljä makuuhuonetta, joista yhden jätimme oleskelutilaksi ja sen myötä täysin avoimeksi tilaksi. Tämä on toki helppo muuttaa makuuhuoneeksi tulevaisuudessa tarvittaessa. Sitten on oma parvekkeellinen makuuhuone MH3, josta tulee meille ihana "Master Bedroom". MH2 on työhuone ja sitten jäi vielä tuo MH4 yläkertaan, jolle ei oikein löytynyt mitään käyttöä, varsinkin kun kellarista löytyy kuntosali ja harrastetilaa, mitkä ei mielestäni olisi edes sopinut yläkertaan. Emme siis löytäneet huoneelle mitään käyttöä. Keksimmekin miksemme poista vaatehuonetta makuuhuoneiden välistä, jolla saisimme vielä isomman "Master Bedroomin" sekä toisen makuuhuoneen voisimme käyttää vaatehuoneena.

Näin siis ylläolevan kuvan vaatehuone sai lähteä ja teimme MH4 makuuhuoneesta ison  ison vaatehuoneen/pukeutumistilan. Ja tiedän jo, että nyt joltain kavereiltani tulee soraääniä, että vaikka meillä ei nyt ole lapsisuunnitelmia niin niitä voi tulevaisuudessa olla. Makuuhuoneita varmasti löytyy myös mahdolliselle jälkikasvulle sekä väliseinien muuttaminen ei ole ollenkaan mahdotonta tulevaisuudessa. Voimme hyvin myös nikkaroida vaatehuoneen tulevaisuudessa paikalleen ylläolevan pohjan mukaisesti, mikäli tulemme toisiin ajatuksiin.

Kuten muissakin päätöksissä meillä on tapana venyttää kaikki päätökset aina siihen viimeisimpään mahdolliseen hetkeen. Mä välillä luen ihan silmät pyöreänä päivityksiä ihmisiltä, jotka julkistavat päätöksiään jo pitkään ennen kuin talon elementit on edes tuotu tontille. Juu, tiedän avaimet käteen ratkaisuissa näin varmasti täytyykin tehdä, mutta tuntuu aivan mahdottomalta tietää siinä vaiheessa. Se on myös parasta tässä omatoimirakentamisessa, kun näitä asioita voi miettiä viimeiseen hetkeen asti ja tehdä muutoksia melko moneen asiaan vielä lennostakin paikan päällä nähtyään tilat. Meidän takkakin on vaihtanut jo niin monta kertaa paikkaa etten edes pysy perässä ja sen paikka on edelleen auki. Se varmaan päätetään vasta, kun tulee aika lyödä hormi katosta läpi. Toisaalta olisi niiiiiin paljon tehokkaampaa tehdä niitä päätöksiä ajoissa, eikä miettiä tuntitolkulla asiaa paikan päällä. 

Tänään oli siis pelätty ajankohta eli viimeinen hetki päättää yläkerran seinien paikat, sillä lattialämmitysputket tullaan asentamaan huomenaamulla (tai kun tätä postausta kirjoittaa puolenyön jälkeen  niin voisi sanoa että tänään). Taas voi miettiä, että onneksi meillä on sisustussuunnittelija, jolta saimme heti hyvin vihreää valoa muutokselle. Ilman häntä en olisi ehkä uskaltautunut muuttamaan pohjaa. Lähinnä mietin kuinka sisustaa noin iso ikkunallinen vaatehuone, mutta kun tilan ajattelikin enemmän pukeutumishuoneena niin pääsin itsekin paremmin jyvälle tulevasta sisustuksesta. Tehtyämme lopullisen päätöksen soitinkin Harrille, että nyt äkkiä piirrät ne väliseinäpaikat sinne lattiaan, etten voi enää vahingossakaan vaihtaa päätöstäni. En tiedä miksi usein se tuttu ja turvallinen päätös (eli tässä tapauksessa alkuperäinen pohjamme) vetää puoleensa, vaikka emmehän me halua sitä tuttua ja turvallista. Vaatehuoneen sisustamisessa luotaan taas täysin suunnittelijaamme ja siitä tulee varmasti hieno. Ja "Master Bedroomista" vasta ihana tuleekin. 

Tässä siis uusi yläkerran pohjamme omin pikku kätösin yritin demonstroida muutoksen kuvaan, toivottavasti siitä ymmärtää muutoksen.


1 kommentti:

  1. HOW I BECAME A VICTOR AFTER SO MANY FAILED ATTEMPT OF GETTING A LOAN.

    I feel so blessed and fulfilled. I've been reluctant in applying for a loan i heard about online because everything seems too good to be true, but i was convinced & shocked when my friend at my place of work got a loan from Progresive Loan INC. & we both confirmed it and i also went ahead to apply, today am a proud owner of my company and making money for my family and a happy mom. Well i'm Annie Joe by name from Pauls Valley, Oklahoma. As a single mom with three kids it was hard to get a job that could take care of me and my kids and I had so much bills to pay and to make it worst I had bad credit so i couldn't obtain a loan from any bank. I had an ideal to start a business as an hair stylist but had no capital to start, Tried all type of banks but didn't work out until I was referred by my co-worker to a godsent lender advertising to give a loan at 2% interest rate. I sent them a mail using their official email address (progresiveloan@yahoo.com) and I got a reply immediately and my loan was approved, and I was directed to the Bank site where I withdrawed my loan directly to my account. To cut the story short am proud of my hair stylist company and promise to testify to the world how my life was transformed.. If you are in need of any kind of loan, i advise you contact Progresive Loan INC and be financially lifted Email: progresiveloan@yahoo.com OR Call/Text +1(603) 786-7565


    VastaaPoista