sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Viimein alkoi seinien tasoitusTänään alkoi toden teolla tasoitushommat meillä. Jeeeeeeee. Parin viiikon päästä meillä on valkoiset seinät. Ihanaa. Talon ilme muuttuu radikaalisti valkoisten seinien myötä. Meillä tasoitetyöt ja pohjamaalauksen hoitaa ammattilainen. Ainoastaan ne seinän pätkät (keittiö, alakerran vessa ja kodinhoitohuone) jotka tehdään mikrosementistä tasoitamme itse. Miksi sitten ammattilainen, miksi emme tee itse? Suurin syy on toki aikataulu. Meidän tekemänä siihen työhön menisi varmasti monin moninkertainen aika. Aika jota meiltä ei löydy. Ja yhtä tärkeä syy (vaikka Harri todistikin keittiön tasoittamalla, että priimajälkeä pystyy tuottamaan) niin onhan ammattilaisen jälki aina ammattilaisen jälki. 

Se on myös kumma juttu, että vaikka omatekemä jälki olisi lähes yhtä siistiä niin jotenkin ne omat virheet löytää aina helpommin kuin muiden virheet. Seinistä voisimme vielä selviytyä, mutta katon tasoittaminen on aika veemäistä hommaa, jonka Harri mielellään jättää välistä. Meidän olohuone on valtavan valoisa isoine ikkunoineen ja kokokorkean tilan myötä ja silloin kaikki mahdolliset virheet korostuu seinissä. Siinä on ammattilaisellakin ihan työtä saada se virheettömäksi.
Tasoitustyöt on se kohta missä en kyllä itsekään neuvoisi säästämään. Seinäpintoja katsotaan joka päivä kodissa ja kyllähän se harmittaisi nähdä ne virheet seinillä joka päivä. Ja pahin skenaariohan olisi, että ruuvinkannat puskisi kahden vuoden päästä läpi seinistä. Eipä ole myöskään tullut yhtään ihmistä vastaan joka olisi suositellut tasoitetyön tekemistä itse. Aion kyllä olla myös todella tiukka, jos vaan mitään virheitä seinistä löytyy. Kerrankin kun voi "naputtaa" huonosta työnjäljestä. Hahhah. Omasta työnjäljestä kun ei oikein voi naputtaa kellekään :)

Olipa muuten outoa olla raksalla eilen, kun oli "ulkopuolista" tekijää paikalla Normaalisti ihan kahdestaan siellä on häärätty jo aivan liian pitkään. Toisaalta niin ihanaa, että siellä on ulkopuolisia. Hommat edistyy silmissä, kun on ammattilaiset asialla. Lompakkokin kevenee tästä melkoisesti, mutta ei haittaa yhtään. Tämä vie meidät suuren harppauksen lähemmäs muuttoa.

Tasoitetyöt on yksi suurimmista työvaiheista nauramaan meidän raksabudjetille. En tiedä missä mielenhäiriössä (ne on ne vaaleanpunaiset lasit joilla katsotaan rakentamista ennen hommien aloittamista) Meillä oli siis noin viitisentuhatta varattuna tasoitustyölle. Nooo, ei sitten riitä alkuunkaan. Me laskettiin alustavasti, että meillä on noin 700 m2 tasoitustyötä tehtävänä ja hinnan saimme tingittyä 16 €/ m2, joten noin lyhyelläkin matikalla voi todeta että pitkäksi meni ja rytinällä. Hinta sisältää pohjamaalin sekä ikkunanpieluksien viimeistelyn. Meillä suurta lisätyötä tasoitukselle teettää nuo ikkunan pielet. Kuten on jo ilmi tullutt haluamme mahdollisimman listattoman kodin. Onhan se nyt vaan paremmen näköistä ja antaa modernimman lopputuloksen.  Ja eiks listat oo vähän myös laiskan rakentajan ratkaisu ;)

PS: Meidän LVI-vastaava kävi eilen raksalla ja kaikki tähän mennessä tehdyt LVI- työt on asianmukaisesti tehty

5 kommenttia:

 1. Jee! Tuo on ihana vaihe! Muistan hyvin edellisestä taloprojektistamme. :) Talon ilme tosiaan muuttuu ihan yllättävän paljon, kun ruskea pinta saadaan piiloon.

  Itse toivon, että meidän projektissa alettaisiin tällä viikolla rakentaa sisäseiniä. Saas nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana vaihe, kun pääsee näkemään lopullista pintaa. On noita kipsilevyseiniä tuijoteltukin jo aivan liian pitkään. Tsemppiä Teidän projektiin! :)

   Poista
 2. Tasoitetyöt hyvässä vauhdissa. Mukava seurata teidän projektia :)

  VastaaPoista
 3. Mekin kyllä tasoitetyöt sekä maalauksen hoidatimme ammattilaisella ja hyvää jälkeä tuli. Jos itse olisi alkanut maalaamaan, luulen että ei olisi tullut hirveän hyvää jälkeä. Muutamia juttuja täytyy vielä tehdä, niin pääsemme muuttamaan omaan kotiimme.

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä totta, että valkoinen maali tekee suuren eron. Tilatkin tuntuvat todella paljon suuremmilta noiden muutosten jälkeen. Meillä tasoitetyöt tehdään nyt perjantaina, kovasti odotetaan. Kiva nähdä lopputulos.

  VastaaPoista