sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

MaalivalintammeLopulliset maalivalinnat on ollut mielen päällä jo hyvin pitkään. On vietetty paljonaikaa värilastujen maailmassa. Ehdotukset maalien sävuille on tullut meidän sisustussuunnittelijalta. Suurin osa valinnoista on suoraan Pian ehdotuksista, mutta katselin myös muita tarkasti. Haastavin tuntuu olevan valita se valkoinen maali . Niinkin yksinkertaiselta kuulostava valinta kuin valkoisen maalin valinta taitaa aiheuttaa harmaita hiuksia muillekin kuin minulle.

Suosituin valkoinen maali tuntuu olevan selvästi Tikkurilan Paperi ainakin jos uskoo sisustusblogeja ja facebookin sisustusryhmiä. Paperin sanotaan myös että se ei taita missään valossa mihinkään ei keltaiseen, eikä siniseen. Auringonvalossa kylpevään tilaan, kuten meidän olohuone, paperin pitäisi sopia hyvin. Testasin kuvan mukaiset maalit tontilla eri tiloissa ja eri kellonaikoihin. Paperi oli kyllä selvästi puhtaan valkoisin. Tikkurilan valkoinen näyttää "sairaalan seinältä" ja Jasmiini kellertävältä.Kuitenkin osa on valittanut että paperin kanssa listat näyttää kellastuneilta, joten oli pakko vielä testata paperi raksalla. Ja soittaa Tikkurilan maalilinjalle ja kysyä Paperin ominaisuuksista. Paperi on "helppo" valkoinen se toimii hyvänä kumppanina muille väreille sisustuksessa eikä se ole herkkä valon vaihtelulle eli säilyttää sävynsä eri valaistuksissa. Mutta sen "heikkous" (jos niin voi sanoa) on ettei se soinnu kovin hyvin listavalkoisen kanssa. Tämäkin vahvisti päätöstäni. Mieluummin otan riskin että ajan saatossa listat saattaa näyttää paperin rinnalla kellertävältä kuin se että isot seinäpinta-alat kellertää, sinertää tai näyttää "sairaalavalkoiselta". Ja kukahan vieraistemme loppujen lopuksi ikinä kiinnittäisi tälläiseen huomiota. No tän tekstin jälkeen ainakin kiinnittää. 

Mutta hei tulee meille tietenkin muita sävyjäkin kuin Paperi. Paperi tulee ainoastaan yleisiin tiloihin. Makuuhuoneet maalataan Tikkurilan Höyhen sävyllä. Tehosteväreiksi meillä tulee portaikkoon yhdelle seinälle ja eteiseen harmaanvärinen seinä. Etsinnässä siis oli täydellisen harmaa sävykoodi., joka ei missään valossa saisi taittaa siniseen eikä ruskeaan. Näitäkin sävyjä on niiiiiin paljon, että itkuhan tämänkin valinnassa olisi voinut tulla. Onneksi sain tähän apua sisustussuunnittelijalta. Valinta on NCS S 1500-N. N-kirjain merkitsee neutraalia. 


Edellisten lisäksi kaksi makuuhuonetta eli vierashuoneemme sekä oman makuuhuoneemme päätyseinät haluan hyvin tummiksi, lähes mustiksi. Näihin löysin todella kivan tumman sävyn- Tikkurilan Takoraudan.. Sävy ei ole aivan musta, mutta hyvin tummanharmaa ja taas tummanharmaa, joka ei taita ruskeaan eikä siniseen. Tumma päätyseinä tuo huoneeseen syvyyttä mutta hillitysti käytettynä ei kuitenkaan pitäisi saada tunnetta huoneen pienentymisestä aikaan. Näillä valinnoilla mennän ja toivottavasti olemme tyytyväisiä valintoihin vielä lähiviikkoina kun näemme ne pian seinissä.

Ja jos joku muukin painii sävyvalintojen kanssa niin suosittelen soittamaan Tikkurilan maalilinjalle, sieltä saa apua päätöksen tekoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti