sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannus vaati veronsa

Tuntuu kuin olisi ollut juhlimassa koko juhannuksen, sillä väsymysaste on yhtä suuri raksalla vietetyn juhannuksen jälkeen. Näin valoisalla sitä huomaamatta päivät venyy lähelle puoltayötä ihan vahingossa. Vannotimme, myös että ensi juhannuksen vietämme varmasti kaukana kotoa. Kaksi juhannusta peräkkäin raksalla riittää. Juhlapyhät on muutkin vietetty raksalla, mutta jotenkin juhannus on itselleni ainut, joka on todella potuttanut viettää raksalla. Ihan ei olla siinä tilanteessa, missä piti olla juhannuksen jälkeen. Edessä siis myöhäisiä iltoja raksalla ensi viikollakin.

Tämän viikon puuhastelut kuvina
Keittiön mikrosementtiseinä saatu lähes valmiiksi, vielä kolme lakkakerroksen sivelyä jäi huomiselle. Tulossa kokonaan oma postaus lähiviikkoina mikrosementin laitosta. Olipa muuten vaikea kuvata seinää, ei pääse ollenkaan oikeuksiinsa mikrosementtiseinä kuvissa, livenä näyttää paljon paremmalta.


Keittiön vesipisteen vesieriste ja välitilaan tulossa myös mikrosementti.


Korkean tilan katto saatu levytettyä valmiiksi.


Makuuhuoneen seinälle tulevan teeveen johdot piilotettu seinän väliin, sillä ei haluta mitään rumia johtoja näkyville.
Alakerran vessa viimeistelty levytysvalmiiksi. Juhannuksena mallailtiin kalusteita ja pönttöä paikalleen, jotta saatiin tarkat paikat mallattua ja sähköt vedettyä. Pistorasioita näyttää olevan hirveästi, mutta ne menee onneksi piiloon, kaksi pistorasia tulee meidän allaskaappiin, yksi korkean sivukaapin sisään ja yksi jää led-valaistun pyöreän peilin taakse.


 Meille tulee listattomat ikkunat (kuvissa vielä keskeneräiset),  joten ikkunan pielukset tulee tehdä käsin kipsilevystä. Ikkunoita meillä on melkoisesti, arvatkaa siis vaan kuinka monta kertaa Harri on kironnut työn määrää. Yritän muistutella kuinka paljon hienompi lopputulos saadaan ilman listoja ;)


Tässä taas yksi omatoimirakentamisen ihanuuksista. Kuvissa meidän työhuone, josta liesituulettimen poistoilmaputki matkaa katolle. Se koteloidaan kulkemaan seinässä, mutta yhtäkkiä keksin että voisiko tuota tilaa käyttää hyväksi. Niimpä teimme pienen mutkan poistoilmaputkelle ja saimme loistavat hyllyt mapeille työhuoneen pöydän viereen.

Olen mallannut ledien tarkkoja paikkoja kattoihin, jotta Harri pääsee ledit nopeasti kattoon upottamaan. Ei kovin helppo homma munkaltaiselle perfektionistille, sillä en kestä jos niiden linjat heittää edes pari milliä. Tiedän kukaan ei nää muutaman millin heittoja katossa olevista ledeistä, mutta yöunethan siinä menee jos ne heittää :)

2 kommenttia:

  1. Onks toi keittiön vesipisteen vesieristys tehty miten? Näyttäis olevan korkeemmalla kuin lattia (ilmeisesti jotta vesieriste tulisi samaan tasoon muun lattian kanssa) meinaan siis onko lattiaa nostettu jollakin tasotteella tai levyllä pisteen kohdalta ennen eristeen laittoa? Onhan tuo laaseri kyl kätevä linjauksiin jos on useita ledejä samassa rivissä, lyö vaan ekan ja viimesen ledin paikan kattoon niin saa suoraan muiden ledien paikat. Tosin tuo mainitsemasi parin millin heitto tulee jo poratessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mikko. Kyllä lattiaa on nostettu vesieristeen kohdalta. Siihen on laitettu itsetasoittuva oikaisuvalu massa ja valun reunuksiin on laitettu nurkkavahvikekankaat ja niiden tarkoitus on tulla laminaatin päälle ohjaamaan mahdollinen vuotovesi lattiapinnalle.

      Poista