sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Raksavuosi 2018 part III

Syyskuussa tehtiin valtava määrä maanrakennustöitä (tai no Harri teki, minua ei edelleenkään ole turvallisuussyistä päästetty kaivinkoneen rattiin. Paljon edettiin, mutta ensi keväälle ja kesälle jäi vielä aivan valtava määrä maanrakennustöitä. Syyskuun alussa meillä kävi Sterkman Miningin porukkaa tekemässä modernia kiventyöstöä, lopputuloksena mielettömän upeita kivitöitä josta pian julkaisen hieman lisää materiaalia. Syyskuussa oli Habitare-messut, jossa on aina kiva vierailla. Viime vuoden Habitare tuli vain odotettua kalliimmaksi. Saatiin myös liesituuletin kattoon ja keittiö todenteolla käyttöön, siitä asti siellä onkin kokkailtu ahkerasti. Hups. Niin ja hei syyskuussa saimme sisävessan toimimaan. Mitä luxusta. Sen jälkeen ei ole ollut enää tarvetta bajamajalle, mutta just yksi päivä päivittelin että se pirun bajamaja seisoo edelleen tuossa pihapiirissä rumentamassa näkymiä, joten vink vink, mikäli rakennat pääkaupunkiseudulle ja harkitset bajamajan vuokrausta tai ostamista niin tule hakemaan meidän pois (ei huolta, se on käyty tyhjentämässä sekä pesemässä jo viime syksynä).Lokakuussa podettiin raksakrapulaa ja kirjoitettiin taas kuulumisia parisuhteestaamme. Saatiin lokakuussa paljon aikaankin, vaikka näköjään blogin puolella oli hiljaista. Itseasissa koko loppuvuosi oli melko hiljainen blogin puolella, raksalla riitti hommaa, työt vei valtavasti aikaa eikä koneella tehnyt mieli notkua yhtään enempää kuin pakollista, niin ja meidän lauma kasvoi yhdellä koiralla joulukuussa. Se ei ollut suunniteltua ja koirakin jo vuoden ikäinen, mutta joskus ne suunnittelemattomat asiat voivat olla niitä parhaimpia.

Lokakuussa Harri vietti kirjaimellisesti koko kuukauden kaivinkoneessa ja kaivoi maalämpöputkea noin 750 metriä meidän pihalle. Ja näin ollen saatiin maalämpö päälle lokakuun lopussa. Kreivin aikaan, sillä melkoisen kalliiksi olisi tullut sähköllä lämmittää 400 neliöitä talven ajan. Talvea varten teimme puuhommia, jotta saimme takkaan puita talveksi. Lokakuun paras hetki ainakin itselleni oli kun saimme koko alakertaan asennettua laminaatin. Jeejeee. Ja siinäkin parasta oli nähdä, että valitsemamme laminaatti näytti meidän silmään aivan täydelliseltä.


Marraskuussa asentelimme ja tutuistumme toden teolla free@homeen, josta kirjoitan teille pian informatiivisen postauksen, jota on kyselty. Alkukuusta Harri vietti paljon aikaa meidän yläpohjassa ja eristeli iv-putkia, viimeisteli katto-ikkunaa ja piipun läpivienti ja putkitti radon-ja viemärituuletuksen. Ja kun kirjoitin paljon niin todella tarkoitin sitä, tuntu että se oli siellä vaikka kuinka kauan, mutta kaipa noissa hommissa vaan kesti, tai sitten se istu vain juomassa olutta siellä. Kun yläpohja saatiin valmiiksi tilasimme Ekovillan puhaltamaan puhallusvillat meidän yläpohjaan. Marraskuussa kävi myös Kourutek asentamassa rännit sekä kattoturvatuotteet katolle. Niin ja Harrin mielestä kuun parasta hetki oli varmaan telkkarin asennus. Tämä varmaan kertoo paljon työjärjestyksen priorisoinnista, kun telkkari asennettiin tässä vaiheessa. Ihanasta katto-ikkunastamme kirjoitin marraskuussa blogiin.

 

Joulukuu aloitettiin eristämällä alapohjaa, jotta talo pysyy lämpimämpänä. Rappaus jäi ensi kesälle, joten hieman on rumannäköinen pohja ulkoata tämän talven ajan. Niin ja pähkäiltiin kuumeisesti suihkuvalintoja ja itseasiassa tämä suihkupähkäily on jatkunut tähän päivään asti. Ansaitsee aivan oman postauksensa. Koko loppukuun Harri keskittyikin sitten alakerran kylpyhuoneeseen, eli vetämään viimeisiä sähköjohtoja paikoilleen,  levyttämään seiniä ja vesieristämään kylpyhuoneen seinät. Kattava postaus meidän kylpyhuoneesta tulossa piakkoin, se on meinaan kattoa vaille valmis. Katon kanssa törmättiinkin taas kerran melkoisiin haasteisiin, joten katsotaan miten sen kanssa käy ja siitäkin lisää tuonnempana. Ihan ei joulusaunaan päästy ja itseasiassa vietettiinkin joulu Espanjassa iskän asunnolla. Ensi vuonna päästään joulusaunaan ihan kotona (ei tarvitse matkustaa Espanjaan asti joulusaunaan) ja aivan varmasti myös haluamme viettää jouluaaton kotona.


Yes, viimein päästään nykyhetkeen ja kertomaan tammikuun raksailuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti