sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Raksaväsymystä ??


Tiedättekö sellaiset ihanat hitaat viikonloppu- aamut kun voi nukkua pitkään, käydä kävelyllä, syödä aamupalaa ja mennä vaikka takaisin sänkyyn tai lähteä salille tai shoppailemaan tai tehdä mitä tahansa mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä? Mä en tiedä, koska sellaisia aamuja ei ole ollut VUOTEEN?! Niin että jos haluat pitää kiinni hitaista viikonloppu-aamuista ja mietit omatoimirakentamista niin unohda koko juttu. Kukaanhan ei kiellä pitämästä vapaa viikonloppua, mutta kyllähän ne aikataulut tuntuu aina puskevan päälle ja kun viikonloput on sitä kunnon tehokasta raksa-aikaa niin onhan siellä oltava.

Tästä voi ehkä henkiä pientä raksaväsymystä. Tavallaan ehkä joo. Toisaalta tuntuu ettei ole raksaväsymystä ilmassa, meillä kuitenkin jo horisontissa muutto häämöttää niin kyllä nyt pitää JAKSAA. Mutta jos olemme ihan rehellisiä niin kyllähän me varmaan ollaan todella väsyneitä. Huomaa ettei vaan jotenkin salli itselleen, että saisi olla väsynyt. Eihän mulla ole kuin talon rakennus, arjen pyörittäminen, kaksi työtä, koirat ja harrastukset. Muilla voi olla raskaampaa, joten onko sallittua myöntää olevansa väsynyt. Mä olen ainakin vuoden aikana oppinut uusia puolia itsestäni. Välillä sitä on niin väsynyt, että pienikin vastoinkäyminen vie todella syvälle vaikka normaalissa olotilassa (siis ei väsyneenä) asia ei varmasti tuntuisi yhtään missään. Tunteet nousee väsyneenä hyvin paljon helpommin pintaan.

Olen muuten oppinut arvostamaan yö-unia tämän vuoden aikana VALTAVASTI enemmän kuin ennen. Ennen jos nukkui huonosti niin useimmiten ainakin jonain viikonpäivänä pystyit nukkumaan vaikka päikkärit, mutta en muista sellaisiakaan nukkuneeni ikuisuuteen. Tai jos olisikin hetki levätä niin siitä tulisi niin järjettömän huono omatunto, kun tietää miten paljon hommaa on tekemättä. 

Raksalta kuuluu hyviä ja huonoja uutisia. Kummat ensin? No ne huonot ensin. Meidän kattopalkit on taipuneet, joka nyt sinällänsä on normaalia, mutta nyt odotellaan uusia lujuuslaskelmia, jotta saadaan tietää tarvitseeko rakenteita vahvistaa ennen kuin pääsemme jatkamaan. Olohuoneen ja keittiön välinen kattopalkki on taipunut eniten eli noin 10 mm, kun sallittu kyseiselle palkille sen pituudella on 15 mm. Ei oo kiva, että yläkerta alkaisi enemmänkin taipumaan.

Toinen huono uutinen onkin ollut tiedossa jo pidempään, mutta se on potuttanut niin paljon ettei siitä ole tehnyt mieli kirjoittaa yhtään mitään. Olkoon tämä muistutuksena ettei kukaan muu ainakaan tee samaa virhettä. Meille piti siis tulla kylpyhuoneeseen koko suihkuseinän (missä kaksi seinäsuihkua) levyinen syvennys shampoille ja muille purnukoille. Ennen valua, kun asensimme Vieser Line linjalattiakaivoa valun alle unohdimme totaalisesti jättää sen kymmenen senttiä lisää väliä seinän ja lattiakaivon väliin. 

Eipä siihen sitten suunnitelmien mukaista syvennystä tehdäkään. Mitään pienempiä "syvennyshyllyjä" emme ulkonäöllisten seikkojen vuoksi halua toteuttaa. Betonin auki piikkaaminen ja siirto ei tule kysymykseen sillä lattialämmitysputkeet menee sen verta läheltä. Kyseinen seinä on kantava joten sitä ei ihan noin vain lähetäkään muokkaamaan. Onneksi asioilla on tapana järjestyä. Meilläkin on toivonkipinä vielä onnistua. Kantavan seinän päätytolppia vahvistamalla ja niiden päälle asentamalla kertopuupalkin voisimme saada toteutettua syvennyksen. Peukut pystyssä, että saamme syvennyksen onnistumaan.

On meillä hyviäkin uutisia. Tällä viikolla on raksalla edistytty melkoisesti alakerran seinien levyttämisessä ja koko yläkerta saatiin eristettyä viikonlopun aikana. Alkukesänä sisäänmuutto voi olla realistinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti