torstai 5. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen raksailutMites Teidän pääsiäinen sujui? Toivottavasti rentouttavasti. Meidän pääsiäistä ei voi kutsua kovin rentouttavaksi, jos koko pääsiäisen aamusta iltaan vietti raksalla. Mutta raksalla hommat eteni ja se taitaa tällä hetkellä olla pääasia. "Lepäämään kerkeää, kun talo on valmis" vai miten se menikään.  Tiistaina oli kyllä ihana päästä töihin "lepäämään". Itse kun ei tee fyysistä työtä niin kyllä tuntui kropassa ahertaa raksalla monta päivää putkeen. Oli kyllä tarkoitus viettää pääsiäisenä vapaa-iltaa ravintolassa käyden, mutta taaskin raksa vei voiton ja ravintola-ilta jäi.

Kelit onneksi suosi paitsi pääsiäismaanantaina, kun masentavasti satoi se 20 cm lunta. Kelit suosi lomailijoitakin. Piti oikein pysyä poissa facebookista, kun suurin osa jakoi masentavan ihania ja aurinkoisia Lappi kuviaan. Kuvista ei mitenkään tullut hinkua Lappiin. Not. Olihan se jokapaikkaa kutittavien eristevillojen asentaminen melkein yhtä mukavaa puuhaa kuin Lapissa hiihtely. Päätimme, että ensi pääsiäisenä mekin olemme Lapin mökillämme.


Sähkötyöt, eristyshommat ja vähän iv-asennuksia oli pääsiäisen agendana. Eristyshommat jatkui ja jatkuu muuten vielä ensi viiikonloppunakin. Neliöitä sen verran että kyllähän sitä eristettävää riittääkin. Meillä tulee myös välikattoon eristeet äänieristykseksi. Harri jatkoi talon sähköjohdotuksia ja asennettiin pistorasioita. Kuinka vaikeaa voi muuten olla päättää pistorasioiden ja valokatkaisijoiden paikka. Luulet jo lyöneesi lukkoon paikan mihin se tulee,  kun toinen tulee kysymään jos sittenkin toiseen paikkaan. Loppuvaiheessa pistorasiat menivät "aivan sama mihin laitat sen" meiningillä.
"Ruokapöytä"
Meille ostettiin lähes kymmenen kilometriä sähkökaapelia. Eikös kuulosta ihan älyttömän suurelta määrältä? Lähes kymmenen kilometriä kaapelia luikertelee siis pitkin kotiamme, luulisi riittävän. Perjantaina kävi myös sähkömies paikalla kytkemässä sähkökeskuksen (ryhmäkeskuksen).

Oli myös aika päättää mm. ruokapöydän valaisimien paikat ja sen myötä ruokapöydän koko ja tarkka paikka. Voin kertoa, että tuhannen väsyneenä en ole hyvä tekemään lopullisia päätöksiä (kääk). Onneksi aina voi demonstroida ja niinpä rakentelimme meille sopivan kokoisen pöydän, jolla pystyimme helpommin hahmottamaan ruokapöydälle paikan. Kätevää, eikös.

Sellainen pääsiäinen. Meidän pääsiäisdinneri oli lähipizzeriassa, harmi kun unohtui valokuvata pääsiäisdinnerimme :) :) :)


Työnjohtajallamme oli hieman rankka pääsiäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti