sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Rakennuslupa jätetty


VIIMEIN! Taisin jo pari kuukautta sitten kirjoittaa, että jätämme pian rakennuslupahakemuksen. No ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta siihenhän tässä projektissa on jo totuttu. Mutta nyt se on jätetty ja senpä vuoksi oli aihetta juhlaan perjantai-iltana. 

No miksi meillä kesti sitten loppujen lopuksi näin kauan. Hyvä kysymys Siihen on toki monta syytä, mutta eniten varmasti vei aikaa suunnitelmien loppuun saattaminen. Loppuvaihessa jouduimme sitten myös odottamaan lopullisia piirrustuksia, energiaselvityksessä kesti ihmeen kauan, emme meinanneet löytää meille sopivaa perustussuunnittelijaa, jätevesiselvitys uupui ja kaikkea pientä muuta mukavaa. 

Ei ole muuten helppoa "viimeistellä" oman kotinsa piirrustuksia. Suuret linjathan on olleet jo pitkään selvillä. Eniten tuntuu, että väännettiin kellarin kanssa. Kellarihan tuli aika loppumetreillä kuviohin. Tarkoitushan oli rakentaa korkeammalle ja tasaisella alalle, mutta kunnan päättäessä toisin, talo tulee enemmänkin rinteeseen. Näin ollen kellari istuu taloon luonnollisesti. Yksi päivä myös keksin, että katto-ikkunat voisi olla ihanat. Rakennuslupahakemuksestamme löytyy nyt siis wc:n katto-ikkuna sekä makuuhuoneen katto-ikkuna. Meneekö ne kunnassa läpi, on toki vielä suuri kysymysmerkki.


Meidän rakennuslupa jätettiin Lupapisteen kautta. Olimme todella mielissämme, että rakennuslupaa voi hakea sähköisesti ja voimme unohtaa valtavat paperipinot. Kaikki projektiin liittyvät henkilöt ovat siellä ja pysyvät realiaikaisesti ajan tasalla projektin etenemisestä. Päässunnittelija on käynyt jo "esihyväksyttämässä" kunnassa piirrustukset ja ainakin massoittelultaan olemme jo saaneet vihreää valoa kunnalta. Vielä kaksi kuukautta niin meillä pitäisi olla rakennuslupa. Kaivinkoneet ainakin odottavat jo kuumeisesti hommiin pääsyä.

4 kommenttia: