tiistai 27. maaliskuuta 2018

Sisustus kevätkuvat Instagramin #nordicminimalism ryhmästä täältä

Ihanaa pääsiäisviikko on täällä, joka tarkoittaa pitkää viikonloppua ja sehän tarkoittaa enemmän aikaa raksalla. Kun taas enemmän aikaa raksalla tarkoittaa askelia lähemmäs muuttoa. Ihan kohta tulee vuosi siitä, kun aloitimme taloa rakentamaan ja sen jälkeen onkin kaikki juhlapyhät vietetty tontilla, vappu, juhannus, joulu ja mitä kaikkia näitä nyt olikaan. Tämän vuoden juhlapyhät taitaa kulua vielä kotia rakentaen, mutta jos vaikka ensi vuonna voisi jo lomailla jonkusen juhlapyhän. 

Meidän projekti alkaa olemaan siinä vaiheessa, että täytyy toden teolla alkaa miettiä talon sisustusta ja sisustamista. Pitää ihan nipistää itseään, me todella olemme jo siinä vaiheessa. Onhan se yksi ihanimmista osuuksista kodin rakentamisessa. Mikäli joskus vielä rakennamme aloitamme sisustuksen suunnittelun jo talon pohjan suunnittelun yhteydessä. Luulin olevani todella ajoissa palkatessani sisustussuunnittelijan siinä vaiheessa, kun haimme vasta rakennuslupaa. En ollut, olisi ollut järkevämpää ottaa suunnittelija mukaan pohjapiirrustuksen suunnittelussa.

Arkkitehti suunnittelee talon pohjaa, julkisivua sekä tilojen kytkeytymistä toisiinsa, sisustussuunnittelija taas tarkastelee talon sisäpuolta ja osaa ottaa huomioon yksityiskohtia asiakkaan toiveista ja osaa suunnitella kodin asujan arkeen sopivaksi. Lopputuloksen hahmottaminen tuossa vaiheessa ensirakentajalle on hyvin vaikeaa, joten suunnittelijan apu on tällöin korvaamatonta. Mikäli ei halua käyttää sisustusuunnittelijaa niin miettisin jo talon pohjaa suunnitellessa eri huoneiden toimintoja tarkasti ja huonekalujen sijoittelua huoneissa. Me ainakin olisimme hyötyneet tästä suuresti emmekä nyt joutuisi tekemään kompromisseja muutamissa tiloissa. Ei onneksi mitään "maailmanloppuja" mutta ne muutamat kymmenet sentit olisi ollut järjettömän helppo muokata pohjaa suunniteltaessa.

En oikeastaan tykkää hirveästi lokeroitua tiettyihin tyylisuuntiin, mutta kyllähän meille on hyvin moderni ja skandinaavinen koti rakentumassa. Mielestäni on tärkeää kuitenkin että koti on kodikas, siellä on rento fiilis ja se on meidän näköinen kokonaisuus. Sisustukseen ilmettä tulee sitten tekstiileillä ja viherkasveilla. Kalustamme kodin täysin oman fiiliksen mukaan, ei sen mukaan mikä on tällä hetkellä "in". Mua välillä puistattaa, kun sisustusryhmissä kärkkäästi kommentoidaan jonkun henkilön valintojen olevan jo "poissa muodista". Antakaa nyt herranjumala ihmisten sisustaa kotinsa oman maun mukaan. Meille tulee korkeakiiltokaapit keittiöön, vaikka kyllä olen saanut kuulla useammasta suusta korkeakiillon ajan olevan jo ohi. So what? Se miellyttää meidän silmää.

Kevään aikana pääsette tekin täällä blogin puolella näkemään paljon sisustusjuttuja

2 kommenttia:

  1. No näin juuri, kyllähän siellä kodissa on tarkoitus itse viihtyä eikä miellyttää muita. Kovin epäekologista olisi näissä sisustusasioissa roikkua muodin mukana, sen sijaan että valitsisi niitä ajattomia, oman maun mukaisia ratkaisuja, joita jaksaa katsella vuodesta toiseen mustan ja harmaan ja ruskean ja valkoisen ja minkälie trendien viuhahdellessa pariinkin kertaan ohitse. Minä peräänkuulutan myös kestävää, yksilöllistä sisustusta ja viisveisaan niistä, jotka sanovat vaikka myös mustan keittiön olevan passé.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! Veit sanat suustani. Teillä näyttää kyllä niin ihanalta, kateellisena katson kun olette meitä jo muutaman askeleen edellä :)

      Poista