maanantai 24. syyskuuta 2018

Maanrakennushommia muutama tunti jäljellä

Terveiset täältä raksapölyn keskeltä. Uskokaa tai älkää täällä alakerrassa hiotaan vieläkin seiniä. Nyt kyseessä olohuoneen korkea seinä. Ei mennyt ihan putkeen tuo meidän tasoiteporukan työ. Se kun oli juuri se syy miksi ulkoistimme tämän työn, ettei meillä menisi viikkoja seinien hinkkaamiseen. Nyt maksoimme itsemme kipeäksi siitä työstä ja kuitenkin löydämme itsemme hinkkaamasta seiniä. Joskus on vain parempi tyytyä tappioon ja tehdä homma itse kuin ruveta tappelemaan asiasta tai odotella ja odotella, että joku ehkä tulisi seinät korjaamaan tai pahimmassa tapauksessa seinät menisi vielä huonompaan kuntoon.

Sisällä ei hirmuisesti ole edetty viime viikkojen aikana. Lukuunottamatta keittiön kodinkoneiden asennusta. Miten voikaan ihminen olla onnellinen uunista ja liedestä, saa tehtyä muutakin kuin grilliruokaa. Muutamat viikot on keskitytty vain ulkohommiin sekä Harri piti ansaitun vapaaviikonlopun raksalta. Lottovoittoa odotellessa, että voisi ottaa työmiehiä raksalle. Ilman lottovoittoa kaikki etenee hitaasti, kun arkipäivät menee töissä. Pihatöitä on saatava eteenpäin ennen talven tuloa sekä ennen syksyn rankkasateiden rantautumista tänne Etelä-Suomeen. Pihahommat voi unohtaa siinä mutaliejussa, meillä on jo kerran uponnut kaivinkone pihan mutiin, joten ei kiitos toista kertaa. Tärkein pihahommissa on saada piha korkoon ja kaivettua maan alle maalämpöpiiri. Tällä hetkellä taloa lämmitetään sähköllä joka pian alkaa käymään kukkarolle. Meille ei tule maalämpökaivoa vaan maalämmön maapiiri eli 800 metriä putkea kaivetaan maan alle 1.20 m lopullisesta maanpinnasta. Meillä on sen verran kostea alapiha, joten maapiiri soveltuu hyvin meidän tontille. Maapiiri on varmempi toimimaan kuin maalämpökaivo sekä meidän tapauksessa varmasti edullisempi ratkaisu. Kirjoittelinkin aiheesta enemmän viime syksynä. Mutta itse niihin maanrakennustöihin. Selväksi on varmasti käynyt jo että teemme itse maanrakennustyöt. Tai en kyllä voi kirjoittaa me,  koska minua ei todellakaan päästetä kaivinkoneen rattiin. Eli Harri tekee meidän tontin maanrakennustyöt. Kukaan järkevä ei olisi ostanut tonttia jos olisi joutunut maanrakennustyöt ostamaan ulkopuoliselta. Eli voitte arvata että maanrakennushommia on tällä tontilla tehty jo tähän mennessä satoja tuntia ja arvatenkin vielä jopa enemmän edessä. Kuten ylläolevista kuvista voinee huomata maata ja kiveä riittää vaikka muille jakaa. Onneksi pystymme läjittämään niitä omalle tontille.

Tänään saatiin myös meidän biopuhdistaja asennettua loppuun ja käyttöön. Meillä ei ole kunnallistekniikkaa saatavilla niin meidän tulee itse huolehtia jäteveden puhdistamisesta ja tyhjentämisestä. Meille tuli Vestellin Biopuhdistaja 4 ajamaan tämän asian. Biopuhdistaja puhdistaa meillä wc:n jätevesiä lukuunottamatta kaikki vedet. Jätevedet puhdistuu yhdessä säiliössä ilmaan minkäänlaisia kemikaaleja tai maa-aineita ja ainoat käyttökustannukset ovat lietetyhjennys kerran vuodessa sekä muutaman euron sähkön kulutus kuukaudessa. Ihanaa on myös, että tämä ei varmasti kuluta luontoa minkäänlaisilla puhdistuskemikaaleilla. Asennuskin oli äärimmäisen helppo.
9 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että teillä on kyllä aivan upea kokonaisuus valmistumassa. Kärsivällisyys palkitaan varmasti sitten kun kaikki on valmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Tämä on meille unelmakoti Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 2. Teillähän näyttää olevan kunnon myllerrys päällä teidän tontilla. Meilläkin on juuri valmistumassa meidän omakotitalo täällä Jyväskylän seudulla ja maanrakennustyöt olisivat vielä pihan osalta aikalailla tekemättä. Kivan näköinen talo ja ympäristö teillä, varmasti pihastakin tulee todella viihtyisä!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, aika paljon on teillä kiviä tontilla. Meilläkin oli tontilla paljon kiviä, mutta ei ihan noin paljon. Laitettiin asfaltti osaan meidän pihasta ja käytettiin betonimursketta maanrakennukseen. Piha on meillä jo valmis, vielä olisi paljon kodin rakentamisessa tekemistä.

  VastaaPoista
 4. Teillä on kyllä todella hienon näköinen tuo teidän talonne ja mikä tontti myös, sait minut vähän kateelliseksi! Meillä on myös talonrakennusprojekti alkanut meidän tontilla ja toivottavasti lopputulos on myös sellainen, johon voimme olla varmasti ylpeitä. Meillä oli nyt viikonloppuna maanrakennus käynnissä, mutta meinasi käydä hassusti, koska oltiin juuri vasta aloittelemassa, niin eikö bensa loppunut. Piti kutsua sitten erikseen tankkauspalvelu, mutta onneksi päästiin sitten siitä loppujen lopuksi kuitenkin takaisin työn pariin.

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava tuo teidän biopuhdistaja - pitääkin tutustua tuotteeseen enemmän, kun mekin tällä hetkellä rakennamme omakotitaloa. Pihaa koristaa jättimäiset ojakauhat tosin vain tällä hetkellä, kun tonttia vasta tasoitellaan.
  Upeannäköinen teidän talo jo nyt, tulee varmasti hyvin hieno lopputulos.

  VastaaPoista
 6. Tässä ollaankin jo vähän pidemmillä kuin mitä meillä täällä Jyväskylässä. Tällä viikolla vasta saatiin maanrakennusurakka kunnolla käyntiin. Nyt jyllää kaivinkone pihalla ainakin seuraavan kuukauden ajan, innolla odotetaan lopputulosta.

  VastaaPoista
 7. No nyt on maa myllättynä. Itsekin olen tässä katsellut tontteja ja sittenhän sitä on nuo maanrakennus hommat edessä täälläkin jos sellaisen hankkii. Millainen tuo biopuhdistaja muuten on oikein ollut käytössä?

  VastaaPoista
 8. Kovasti tekemistä, mutta on se työ aina sen arvoista. Meillä on etsinnässä ammattilainen, joka tekee ahtaan kohteen maanrakennustyöt. Me nimittäin aloitamme rakennusprojektin meidän yrityksen puolesta. Paljon kiviä teiltä löytyi! https://www.maansiirtoespoo.fi/palvelut

  VastaaPoista