sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Maasta lämpöäKirjoitinkin jo vuosi sitten tänne meidän suunnitelmista lämmitysjärjestelmän suhteen. Viimein se maalämpöpumppu sitten maanantaina tuli taloon. Nyt meillä on siis lattialämmitys talossa päällä. Ei toki vielä yläkerrassa, kun se vasta valettiin, mutta kellarissa sekä alakerrassa. Itse maapiiriä meillä ei ole vielä kaivettu vaan maalämpöpumppu toimii tällä hetkellä vielä sähköllä. Toivottavasti maa sulaa pian ja pääsemme kaivamaan maapiirin pihallemme. Pihallemme tulee siis noin kilometrin verran maapiiriputkea, jossa virtaa "viina". Oikeastaan siellä virtaa maalämpöneste, joka on etanolipohjainen lämmönkeruuneste ja se valmistetaan Altian tehtailla. 

Maalämpöpumppu sijoitettiin meillä tekniseen tilaan. Itse tekninen tila taas sijaitsee kellarissa.  Kyseessä kun on iso tekninen laite niin ne pitävät ääntä, kuulijan mielipiteestä on hyvinkin paljon kiinni kuinka paljon. Itse en kovinkaan pidä mistään ylimääräisistä äänistä kodin sisällä, joten ihana että meillä on kellari, jossa sen ääni ei haittaa.

Tekninen tila kannattaa muuten ottaa heti talon suunnittelun alkuvaiheessa huomioon, sillä se tulee viemään tilaa, minä en ainakaan tajunnut kuinka julmetusti voi maalämpöpumppu, lämminvesivaraaja ja sähkökaappi viedä tilaa. Toki meillä on neliöitä paljon ja sen myötä laitteet isoja, mutta muistakaa ottaa se huomioon heti alusta alkaen, ettei vaan käy ikävästi ja tekniset laitteet haukkaavat puolet kodinhoitohuoneestanne tai eteisestä. Meidän maalämpöpumppu on merkiltään IVT Greenline HE E14. Melko ahkerasti luimme ja selvittelimme käyttökokemuksia eri laitteista sekä kuuntelimme eri maalämpöpumppu myyjien suosituksia laitteista. Niiden perusteella loppusuoralla meillä oli tämä valitsemamme IVT Greenline sekä Niben maalämpöpumppu.

Meille tarjottiin alkuun 11 Kw maalämpöpumppua, joka laskennallisesti on riittävä meidän neliöiseen taloon, mutta Harri halusi enemmän kapasiteettia pumppuun, jottei mennä ihan limitillä. Vaihdoimme maalämpöpumpun yhtä isompaan malliin, jossa siis nimensä mukaisesti lämmitysteho on suurempi.

Minä kilpailutin vuosi sitten maalämpöpumput ja osasta myyjistä huomasi, ettei palvelualttius naisille tainnut olla ihan kohdallaan, ainakin sain tuntea etten selvästikään voi ymmärtää mitään maalämpöpumpuista (faktahan on etten paljoa ymmärtänytkään, mutta onneksi kotoa tietoa löytyi). Sitä ei ehkä kannattaisi kuitenkaan antaa asiakkaan ymmärtää niin selvästi, mulla ainakin loppuu kiinnostus sijoittaa kymmeniä tuhansia siihen yritykseen melko nopeasti. 

Ihan ehdottomasti parasta palvelua sain TomAllenSeneralta, josta maalämpöjärjestelmän ostimmekin. Voin niin lämpimästi suositella heitä ja varsinkin myyjäämme Mika Tulosta. Tarjoukset saimme nopealla aikataululla, muutokset tarjouksiin oli helppo tehdä ja palvelu oli erinomaisen hyvää.  Tämä kun ei ole niin itsestään selvää rakennusalan yrityksissä. Kaikki toimitukset heidän kanssaan ovat menneet todella hyvin sekä ajallaan.

Meidän maalämpöjärjestelmä maksoi 16 451 euroa. Hinta ei sisällä maapiirin asennusta, jonka teemme itse.

4 kommenttia:

 1. HOW I BECAME A VICTOR AFTER SO MANY FAILED ATTEMPT OF GETTING A LOAN.

  I feel so blessed and fulfilled. I've been reluctant in applying for a loan i heard about online because everything seems too good to be true, but i was convinced & shocked when my friend at my place of work got a loan from Progresive Loan INC. & we both confirmed it and i also went ahead to apply, today am a proud owner of my company and making money for my family and a happy mom. Well i'm Annie Joe by name from Pauls Valley, Oklahoma. As a single mom with three kids it was hard to get a job that could take care of me and my kids and I had so much bills to pay and to make it worst I had bad credit so i couldn't obtain a loan from any bank. I had an ideal to start a business as an hair stylist but had no capital to start, Tried all type of banks but didn't work out until I was referred by my co-worker to a godsent lender advertising to give a loan at 2% interest rate. I sent them a mail using their official email address (progresiveloan@yahoo.com) and I got a reply immediately and my loan was approved, and I was directed to the Bank site where I withdrawed my loan directly to my account. To cut the story short am proud of my hair stylist company and promise to testify to the world how my life was transformed.. If you are in need of any kind of loan, i advise you contact Progresive Loan INC and be financially lifted Email: progresiveloan@yahoo.com OR Call/Text +1(603) 786-7565


  VastaaPoista
 2. Isot pisteet maalämmön valitsemisesta. Nykyaikainen lämmitysratkaisu :)

  VastaaPoista
 3. Me olemme myös miettineet maalämpöön siirtymistä meidän kesämökillä Kirkkonummen suunnilla, niin olemme sen takia googlailleet kokemuksia. Kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä koko projektiin! Kiva nähdä, että ei nyt kuitenkaan loppujen lopuksi ole tuon kalliimpi kokonaisuudessaan. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä kirjoituksesta, on aina mielenkiintoista seurata toisten projekteja. Naapuri myös kertoi että heillä on suunnitelmista maalämpöpupumppu. En tiennytkään aiemmin, mitä maalämpöneste on. Toivottavasti teillä on projekti mennyt hyvin ja olette olleet tyytyväisiä.

  VastaaPoista