sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Talkootyötä

Viikko sitten viikonloppuna saatiin melkoisesti lisäkäsia auttamaan tontille ja kummasti saatiin enemmän hommia eteenpäin kun kahdestaan tontilla ollessa. Ja myös siivottua pihapiiriä. Siivoominen kun ei ikinä lopu raksalla. Omatoimirakentajille on kyllä niin kullanarvoisia kaikki perheen ja kavereiden apu. Kiitos vaan meidän talkooväelle. Useamminkin pitäisi ehkä vaan rohkeasti kehtaa pyytää apua tontille. 

Laitetaas hieman kuvia niin pysytään kärryillä Ulkopuolella julkisivun puolelta katto saatiin valmiiksi ja sen myötä telineet pois julkisivupuolelta ja siirrettyä ne takapuolelle. Ihanaa, kun saa talon näkyviin eikä tarvitse enää tuijotella rakennustelineitä. Pikkuhiljaa pääsemme myös palauttamaan rakennustelineet. Johan ne on elokuusta asti tainneet tontilla ollakin. Ei varmastikaan ihan halpaa lystiä neljän kuukauden vuokra telineille. Ainoastaan ilman rimoitusta kuvassa vielä näkyy terassin katos ja yläkerran makuuhuoneen parveke. Ne tehdään talon ulkopuolisista töistä viimeisimpänä. 


Kellari saatiin tilkittyä viikonlopun aikana ja muutenkin taitaa olla kaikki putkivedot paikallaan.  Nostettiin raksa-ovi paikalleen ja rakennettiin väliaikainen "nosto-ovi" vanerista ja eristeistä. Siihen on toki tulossa kunnon nosto-ovi ns. autotallinovi, mutta sitä ei vielä ennen valua haluttu paikalleen asentaa. Viikonloppuna saatiin myös asennettua ilmalämpöpumppu kellariin ja sen myötä kellarissa on jo lämpö. Naurettiinkin että melkein voisi jo matkasängyn kellariin tuoda, kun Harri siellä kuitenkin viettää päivät aamusta yöhön. 


Ja tadaa, mikä kaikkein parasta saatiin myös sisäpuolelta rakennustelineet pois. Oli muuten melko tarkkaa hommaa purkaa isojen ikkunoiden viereiset telineet, ettei vaan osu ikkunoihin. Jälki olisi voinut olla melko ikävää, mutta kuten kuvista näkee kaikki ikkunat toistaiseksi kunnossa. Tällä viikolla alkoi sitten eristyshommat, mutta niistä lisää piakkoin. 

2 kommenttia:

 1. Teillähän edistyy hienosti! Hyvää joulua ja onnellista rakennusvuotta 2018!
  -Susanna/ Unelmista toteutukseen blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susanna. Kiitoksia tsempeista, aina tämä ei kyllä todella ole tuntunut edistyvän. Oikein Hyvää rakennusvuotta 2018 myös Teille!

   Poista