torstai 15. kesäkuuta 2017

Viimein alkaa tapahtumaan

Vaikka saimme rakennusluvan niin ennen aloituskokousta tontilla ei rakentaminen saa alkaa (ainakaan täällä meidän kunnassa). Meidän aloituskokouksen pito kuitenkin siirtyi meistä riippumattomista syistä, joten saimme luvan aloittaa maanrakennushommat ennen aloituskokousta. Kirkkonummen kunnalla pitäisi ilmeisesti kolme rakennustarkastajaa, no siellä on tällä hetkellä yksi. Ilmankos hieman kiirettä pukkaa varsinkin näin vilkkaimpaan rakennusaikaan. Aika ennen juhannusta on kuulemma vuoden kiireisintä aikaa rakennusvalvonnassa heillä.

Lakkiaisviikonlopun Harri vietti siis aamuaikaisesta iltamyöhään tontilla kaivaen. Tarkoitus oli kaivaa kahdella isolla koneella, mutta kuten tunnetusti maanrakennuksessa voi tulla yllätyksiä ja toinen kaivinkone joutui olla edellisessä kohteessa. Onneksi sitä saa valtavasti aikaan viikonlopun aikana yhdelläkin koneella.

Viime viikonloppuna oli tarkoitus viimeistellä kahdella isolla koneella talon pohjat valmiiksi. Mutta Harri ei tiennytkään, että hänet kaapataan omiin polttareihinsa lauantai-aamuna kello seitsemän. Viime viikonloppuna ei siis tontilla tapahtunut mitään. Pientä stressiä aikataulussa pysyminen nyt siis aiheuttaa kun talon pohjat on oltava ennen juhannusta valmiina, mutta pieni stressi omatoimi rakentajalle on hyvin tuttua. 

Päätin Teille jakaa videon viikonlopun aikaansaannoksista. Samalla pääsee ehkä hieman konkreettisemmin tutustumaan tonttiimme ja tulevaan rakennuspaikkaan. Melkoisen pieni osa tontista toki videolla näkyy sillä tontilla on kokoa se 2,4 ha. Lähinnä pyrin kuvaamaan talon paikkaa, näkymiä talolta sekä naapurustoa. Loppuun en myöskään malttanut olla kuvaamatta meidän tulevia lenkkimaastoja, jotka ovat ihanat. 1 kommentti:

  1. Täällä Jyväskylän kupeessa vielä odottelemme rakennuslupien vahvistusta. Toivottavasti jo pian päästäisiin aloittamaaan maanrakennusurakka. Kuinka kauan teillä kesti, että saitte nuo talonpohjat valmiiksi?

    VastaaPoista