maanantai 17. huhtikuuta 2017

Melkein pukkaa stressiä


Melkein nyt voisi hieman stressiä pukkaa, mutta ei onneksi. Viime viikolla olin koirien kanssa lenkillä ja talotehtaalta tuli soitto ja vahvistivat, että elementtitoimitus on sovittu elokuun toiselle viikolle. Kiitin ilmoituksesta ja sanoin sen sopivan loistavasti. Kunnes hetken päästä puhelun lopetettuai iski tajuntaani, että mehän ollaan elokuun tokalla viikolla häämatkalla. Apuva. Ensinnäkin haluan kyllä olla itse paikalla kun talomme saapuu sekä sopimuksen mukaan meidän tulee olla paikalla. Oletettavasti siirto onnistuu kyllä. Me kun vaan emme kuitenkaan halua yhtään pidemmälle toimitusta siirtää, jottei muutto enempää venyisi.

Vaan meille voi käydä näin että hektisin hetki raksalla on sitten juuri häidemme alla. Näyttää siis siltä, että hommia väännetään tontilla ihan häidemme aattoon. Naurettiinkin, että varmaan nukahdetaan parin skumppalasin jälkeen omissa häissämme. No, näin ei totisesti saa käydä, joten jos meinaa tiukille mennä niin täytyy tilata maanrakennusta ulkopuolisilta, mutta toivotaan kuitenkin että ehdimme ne itse tehdä ennen häitä. 

Toinen asia joka yrittää pukkaa stressiä on erilaiset materiaalivalinnat. Nyt alkaa oikeasti olemaan ne hetket kun täytyisi alkaa tekemään päätöksiä, paljon päätöksiä. Nyt näin ensimmäitteeksi pitäisi päättää ikkunoista, ovista, keittiöstä ja vaikka kuinka monesta tärkeästä seikasta, jotta saamme lvi-ja sähkösuunnitelmat tehtyä. Onkohan muilla rakentajilla yhtä vaikeata tehdä lopullisia päätöksiä. Meillä on paljon visioita ja ajatuksia mitä haluamme mihinkin, mutta jotenkin se lopullinen päätös naulan lyöminen arkkuun tuntuu vaikealta. Esimerkiksi keittiön kodinkoneiden sijoitteluun olen käyttänyt ihan valtavasti aikaa ja taidanpa edelleen jatkaa sen parissa.

6 kommenttia:

 1. Mennään sitten samassa aikataulussa! :) Meillä pitäisi elementtien tulla elokuun ekalla viikolla. Kattoristikot kait tulevat viikko aiemmin jo tontille. Toivottavasti aikataulu pitää. Oli hieman ahdistavaa päättää lopullisesti jo ulko-ovet, ikkunat, vesipisteet yms. asiat, jotka pitää olla rakennuslupaa hakiessa. Tänään lähti se rakennuslupakin nyt sitten! Kääk!
  Oasiskodin Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella mennään, jännää! Eikös ollutkin vaikea tehdä niitä "lopullisia" päätöksiä, ei voi ainakaan syyttää ketään muuta kuin itseensä jos huonot valinnat :) :)

   Upeata, että saatte rakennusluvan eteenpäin!

   Pian päästään hommiin! :) Onko teillä jo ajatusta koska pääsisitte muuttamaan??

   Poista
  2. Ajatus on, että tammikuussa päästäis muuttamaan. Toiveissa tietty jouluksi. Mutta realiteetit enempi helmikuun puolella. :) Milloin teillä on mahdollinen muutto? Meillä on kesäkuussa muutto väliaikaisasuntoon. Kääk.

   Nämä päätökset on olleet tosi hankalia. Mä tunsin suurta tuskaa esim. saunapäätöksestä. Mutta näillä mennään! Meillä se sähkösuunnittelu aloitetaan ilmeisesti toukokuussa. Itse panikoin, että pitääkö valaistus olla päätettynä nyt jo, mutta ei onneksi vielä. Vasta ne LVI-asiat ja talon rakenne/ulkonäkö.

   Poista
  3. No meillä on kyllä hyvin auki tuo muuttoaikataulu. Pystymme asumaan nykyisessä kodissa loppuun asti, joten sikäli ei ole hengen hätää. Haaveena olisi päästä jouluksi kotiin, mutta saa nähdä syksyllä miten hommat alkaa etenemään. Varmaan muutamme sisään, kun alakerta valmis ja yläkertaa viimeistellään sitten vielä jonkun tovin jo asuessamme siellä.

   Poista
 2. Täältäpäs löytyi mielenkiintoinen projekti! Ilmoittaudun seurailemaan! :) Meillä rakenteilla nyt pieni saunamökki, talo alkaa nousemaan kesällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :) Kuulostaa ihanalta projektilta, täytyy alkaa seuraamaan. :)

   Poista