sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Sarjassamme first world problems taas- alakerran suihkut


kuvat: Tapwell ja Hansgrohe

Nyt on kuulkaas suuret ongelmat taas täällä ruudun toisella puolella. On laulanut google ja Pinterest ja kaikki mahdolliset hakusanat käytetty. Päätöksiä pitäisi tehdä pian. Tai oikeastaan olisi pitänyt jo tehdä, jotta pääsisimme eteenpäin. Tällä kertaa harmaita hiuksia aiheuttaa meidän alakerran kylpyhuoneen suihkut. Suuressa mittakaavassa pieni juttu, mutta meidän mittakaavassa se on nyt saanut aivan liian suuren huomion ja vienyt aivan liikaa aikaa, onhan tässä kohta jo parisen kuukautta mietitty että mitä h***oa tehdään. Kun sä olet lähes koko talon tarkkaan valinnut, joka ikisen kulman ja sentin miettinyt niin kyllä voikin ärsyttää, kun olet tilanteessa, että mikään tarjolla olevista vaihtoehdoista ei tunnu hyvältä.

Ihan alunperin ajattelin, että meille tulee Tapwellin musta sadesuihku. Ihan noin niinkuin ulkonäkönsä puolesta. Asiaa tarkemmin tutkittuani Tapwellin suihku ei tuntunut kovin hyvältä kädessä ja itse käden sija aivan liian pieni meidän makuun. Ja vaikka suihku olisi kuinka hyvännäköinen niin onhan se nyt fakta, että suihkun täytyy olla myös hyvä. Nooh, jokatapauksessa jossain välissä päätettiin, että meille tulee koko seinänlevyinen shampoosyvennys.

Todella hyvä idea ja kaunis toteutus lähes koko seinänlevyinen shampoosyvennys, mutta eihän siitä syvennyksen päältä nyt mitään suihkun juoksuputkea sitten voi enää vetää yli. Se ei olisi kovin kauniin näköistä. Tai no on sellaisiakin ratkaisuja olemassa, mutta ei miellytä omaa silmää ollenkaan. Elikkäs suihkujen täytyisi olla seinään upotettavat mallit. Siinä vain tulee vastaan sellainen ongelma, ettemme rakentamisvaiheessa ottaneet huomioon, että meillä menisi suihkun juoksuputket seinän sisällä. 

Tämä kylpyhuone, kun vielä on se case epätoivo ollut jo viime joulukuusta alkaen. Mikäli joku vielä sattuu muistamaan niin mehän asensimme ennen lattiavalua lattiakaivon väärään kohtaan tai asentaessamme lattiakaivoa unohdimme, että meille on tulossa shampoosyvennys (joka tietenkin olisi vaatinut tilaa,) jonka vuoksi me emme voineet kasvattaa seinävahvuutta shampoosyvennykselle vaan jouduimme tekemään jälkikäteen suuren lisätyön aiheuttavan ratkaisun eli  lisättiin liimapuupalkki 90x300 mm ylös, korvaamaan se kantavan seinän osuus shampoosyvennyksestä. Näin saatiin toteutettua shampoosyvennys. Se vaan, että tämän liimapuupalkin ansiosta on täysi mahdottomuus, että seinään upotettavien suihkujen juoksuputki pystyisi menemään siellä sisällä. Sillälailla sitten. Ei siis seinään upotettavia suihkuja.

Toinen vaihtoehto on pienentää meidän shampoosyvennystä, että se olisikin vain suihkujen välissä. Ei mielestäni yhtään niin hyvän näköinen ratkaisu ja tämän myötä Harri teki sitten aivan turhaa työtä rakentaessaan sen tukipalkin ylös. Ei siis hyvä vaihtoehto sekään. Kolmas vaihtoehto on poistaa koko shampoosyvennys, mutta mihis ihmeeseen me sitten kaikki maailman putelit laitetaan kun mitään ulkonevia hyllyjä ei varmasti haluta. Voinemme siis yliviivata tämänkin vaihtoehdon yli. Lopputuloksena siis pelkkiä huonoja vaihtoehtoja. 

Ne suihkut nyt olisi prkl vaan saatava pian, jotta päästään asumaan ja suihkuun, mutta kun pakka on aivan levällään eikä tiedä mitä tilata. Monesti menee niin, että kun olisi enemmän rahaa niin olisi varaa toimia eri tavalla, mutta tässä asiassa perjantain Eurojackpottin voittokaan ei nyt taida auttaa. Epätoivo iskee tai sitten ollaan ilman suihkua, onhan sitä töissä, kavereilla ja kuntosalilla suihkut. Ihan yliarvostettua noin muutenkin tuo suihkussa käynti. Hahhahhah.

Pahoittelut useammasta kirosanasta tekstissä. Ärsytys on melkoinen.

3 kommenttia:

 1. Omaa silmää ei ole koskaan häirinnyt vaikka juoksuputki kulkisi syvennyksen yli, on mielestäni jostain syystä jopa tyylikäs. Mutta toissavuonna asuntomessuilla oli yhdessä kohteessa sellainen ratkaisu, että oli sekoittajan vieressä pidike suihkupäälle, ja normaalisti käsiosa siis oli siinä. Mutta sitten syvennyksen yläpuolelle oli asennettu pätkä tankoa, johon suihkutellessaan voi laittaa käsiosan. Tämä vaihtoehto vaan karsii pois sadesuihkut, mutta tuo teidän ongelma taitaa juuri olla sellainen että pitää päättää arvostaako enemmän sitä estetiikkaa vai käyttöön liittyviä toiveita suihkulle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos rohkaisevasta kommentista, se oli tarpeen :) Yritän täällä kovasti kääntää omaakin ajatusmaailmaani ajattelemaan samalla tavalla kuin Sinä.

   Ja itseasiassa tuo mainitsemasi ratkaisu oli meilläkin yhtenä vaihtoehtona (unohdin näköjään vain kirjoittaa siitä), mutta haluamme ehdottomasti molemmat sadesuihkut, joten ei toteuttamiskelpoinen.

   Poista
 2. Ei kannata luopua hyllystä. Tommonen kokolevyinen hylly on varmasti hienon näköinen valmiina. Itekkin suunnitellut lähes seinän levyistä vaakahyllyä.

  Itse varmaan laittaisin nuo sadesuihkut vaan silleen että putki menee shampoohyllyn poikki. Ei kannata tehä yksinkertaisesta asiasta turhan vaikeata.

  Ei tuo yksittäinen putki mitään rumenna, saattaa olla jopa paremman näköinen kuin integroidut suihkut jotka ovat jotenkin omituisen näköisiä ja turhan hinnakkaita kaikkine lisätöineen.

  VastaaPoista