perjantai 31. elokuuta 2018

Syksyiset kuulumiset


Viime viikolla todella tunsi syksyn saapuneen varsinkin pimenevien iltojen myötä. Pimeys hieman ahdistaa. Tämä syksy tulee olemaan meillä jotenkin todella pimeä. Muutamme harvaan asutulle alueelle ilman minkäänlaisia katuvaloja lähiteillä eikä naapureita lähipiirissä, joten voitte kuvitella miten pimeää meidän tontilla on. Meillä on ostettuna jo pihavaloja meidän pihatielle, mutta ne seisoo kellarissa, joten siellä niistä ei kyllä mitään hyötyä ole. Voi kun vain löytyisi aika niiden asentamiseen.

Meillä molemmilla työ vie tällä hetkellä valtavasti aikaa, joten arvaatte ettei tontilla kovin hurjaa edistymistä ole tapahtunut. Vielä kun syksyn viikonloppuina olisi vaikka mitä kivaa tiedossa niin herää kysymys milloin sitä kerkeää rakentamaan taloa? Ei ollut siis elokuu meidän muuttokuukausi. Olisiko se viimein jo syyskuu? Alkuviikosta sain kyllä huippu-uutisia työmatkalleni, kun Harri ilmoitti että vessanpönttö toimii. Siis mitä L-U-K-S-U-S-T-A. Pääsemme viimein eroon pihan Bajamajasta (vinkvink se tulee pian myyntiin, jos joku kaipaa omalle tontille rakentamisen ajaksi). Eli kyllä täällä edetään vaikkakin hitaasti.


Lähiviikkoina (ne ajat kun on ehditty jotain tekemään) on pääosin työskennelty vessan parissa. Ensin sisäpuolella tasoitettu ja hiottu seinät, vesieristetty, laitettu useampi mikrosementtikerros seinälle ja laattaa lattialle. Sen jälkeen on ulkona tehty maanrakennustöitä, jotta saatiin paskakaivot paikoilleen.  Meille tulee kolme paskakaivoa kooltaan 5m3, joten kapasiteettia ainakin on eikä tarvitse tyhjentää usein. Meinasi taas yksi verisuoni katketa päästä, kun asentaessa paskakaivoja maahan keskeltä pihaa löytyi kalliota. Molemmin puolin on kyllä kaivettu, mutta siinä välissä kulki sitten joku kaistale kalliota (niin meidän tuuria).  Meillä ei ole intresseissä maksaa tuhansia euroja räjäyttelystä eikä meillä kertakaikkiaan ollut aikaa jäädä odottelemaankaan louhintafirmaa, joten oli pakko ottaa plan B käyttöön. Siirrettiin siis kaivot toiselle puolen pihaa, jossa ne nyt tuli lähelle naapurin rajaa, mutta kuitenkin sallitun matkan päähän. Toisaalta naapurin tontti on asumaton eikä siihen ole rakennuslupaaa saatavilla, joten ei varmasti haittane. Myös loka-autolle kaivot siirtyivät 30 m kauemmas, mutta ilmeisesti niillä letkua riittää tyhjentämiseen myös noin pitkällä matkalla.

Meillä on selvästi joku huono karma. Aina kun raksalla tehdään ulkohommia niin sataa ja paljon.  Viime syksy maanrakennushommissa ja keli oli aivan poikkeuksellisen märkä. Kesä kun tuli vietettyä sisätiloissa tiiviisti niin kyllähän kelit suosi. Nyt taas kun siirryttiin ulkohommiin niin viime viikonloppu oli ihan mahdoton rankkasateineen. Kaivinkone kun muutenkin myllää ihan tarpeeksi pihaa niin vettä siinä kombossa ei tarvitsisi yhtään olla tai piha on yhtä mutaliejukenttää. Eilen saatiin myös poltettua meidän "juhannuskokko". Toukokuusta asti meidän pihalla on kasvanut kokoa valtava puukasa. Kuivuudesta johtuen sen pystyi vasta nyt polttamaan. Ihana kun sai pitkästä aikaa pihaa siivottua. 




Keittiö on myös saatu korkattua. Festivot on otettu käyttöön ja tietenkin myös viinikaappi täytetty. First things first. Ei yhtään yllättänyt että tämäkään ei ihan nappiin menny. Festivon kylmiöpakastimen pakastinosa ei yrityksistä huolimatta lähtenyt kylmenemään tarpeeksi ja herjaa kokoajan vikakoodia. Tänään soitettiin Festivon huoltoon ja lopputulemana huoltomies tulee sen mahdollisimman pian katsomaan. Meidän ja Festivon yhteinen taival alkoi nyt hieman yskähdellen.  Laatikoita on myös keittiössä jo ruvettu täyttelemään. Teemme päivittäin ruokaa kuitenkin tontilla, kun siellä kaikki vapaa-aika tulee vietettyä niin on helpompi kokkailla, kun on jääkaappi, astiastoa ja mausteet yms. jo paikallaan.

Se mikä on ollut mieletöntä huomata lopullisten pintojen paljastuessa, että meidän valinnat (laminaatti, laatta yms) on menneet niin nappiin kaikki kuin vain voi menna. Yksi osa tässä on varmasti meidän sisustusuunnittelijalla, joka on auttanut valinnoissa, eikä pienintäkään hutiostosta ole tähän mennessä tullut valittua. Voi vaan hykerrellä ihastuksesta uusia pintoja katsellessa.



1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä totta, aina kun pihalla haluaa jotakin tehdä niin alkaa sataa vettä tai on muuten huono sää. Me teimme pihallemme hieman muutoksia viime syksynä ja aina kun halusimme jotakin tehdä, alkoi sataa vettä. Vihdoin sitten onneksi muutaman epäonnistuneen kerran pääsimme pihaa laittamaan. Tästä tulikin mieleen, että pitääkin muistaa ostaa työkäsineitä varastoon ensi kesälle valmiiksi.

    VastaaPoista