keskiviikko 22. elokuuta 2018

Case: Väliovien valinta

kuva täältä

Raksalla ollaan siinä vaiheessa, että väliovia voisi alakertaan jo alkaa asentaa. Tai ainakin vessaan olisi kiva saada ovi, kun vessa pian vihitään käyttöön. Välioven valinta ei vaan ole ollut kovin helppoa. First world problems siis. Yksi tuhansista päätöksistä mikä rakentajan tulee tehdä. Tämäkin valinta on vienyt aikaa hyvin paljon. Kyllähän väliovet määrittää sisustusta melkein yhtälailla kuin lattiamateriaali. Joten halusinkin siihen aikaa käyttää. Näin loppuvaiheessa raksaa sitä alkaa olla välillä niin väsynyt näihin lukuisiin valintoihin, että taisin pari kertaa jo sanoa Harrille, että aivan sama minkälaiset ovet meille tulee. Sitten kun saa vähän unta palloon niin alkaa taas valinnat kummasti kiinnostaa aivan eri tavalla.

Meillä välioville oli seuraavat toiveet

  • Puuovi, jotta estää paremmin ääntä
  • Moderni, yksinkertainen ja linjakas ulkonäöltään
  • Ajaton
  • Sävytetty saman väriseksi kuin meidän seinät (eli Tikkurilan Paperi)

No tuosta viimeisestä jouduin luopumaan heti kättelyssä. Ihan budjettisyistä, se olisi tuonut ainakin noin sata euroa jokaiseen oveen lisämaksua. Ja tässä vaiheessa rakentamista, kun sitä rahaa ei oikein (yllättäen) kovinkaan paljoa jäljellä ole niin on pakko tehdä kompromisseja. Säästö se on pienikin säästö. Mikäli vain budjetissa on yhtään varaa niin suosittelen kyllä sävyttämään ovet seinän mukaan. Tuntuu varmasti turhalta monen mielestä, mutta upeasti viimeistelee kokonaisuuden, kun ovat samaa sävyä.

Kävin Bauhausissa ja K-raudassa katsomassa ovia ihan livenä. Varsinkin Espoon Bauhausissa oli hyvin erilaisia ovimalleja esillä, jos haluaa niitä livenä nähdä. Valintoja on aika ikävä tehdä vain kuvien perusteella. Halvimmillaan välioven voi saada viidelläkympillä, (ei sisällä karmeja eikä listoja) mutta ne on levystä tehty ja sisus kennorakenteinen. Halusimme ehdottomasti puu-ovet, joten hinta nousi yli kahdensadan.

Loppusuoralle kaiken sen googlettelun ja liikkeissä juoksemisen jälkeen pääsivät seuraavat ovet

  • Jeldwen Unique 501
  • Matti Ovi Line1P
  • Skaala SO 110S

Näistä meille valikoitui ensimmäinen eli tuo Jeldwenin ovi joka näkyykin aloituskuvassa. Sen verran nössöjä me kuitenkin olimme, että tilasimme nyt alkuun vain yhden oven. Katsastetaan se ensin paikan päällä. Voi sitten hätätapauksessa vaihtaa vielä, jos tulee toisiin ajatuksiin. No ei. Kyllä varmastikin voimme olla tyytyväisiä valintaan. Ovi on jo saapunut K-rautaan, mutta kiireiden vuoksi se on vielä noutamatta. Oven viimeistelee kahva eli painike ja meille valikoitui Jeld-Wenin mallistosta oheinen Stockholm painike.


PS. Raksakuulumisia tulossa pian. Muista ottaa seurantaan meidän instatili @unelmiajarakennushommia, jossa reaaliaikaisia kuulumisia.

1 kommentti:

  1. Ulko-oven valinta oli aika helppoa ja seuraavaksi pitäisi valita väliovet meilläkin. Niitäkin on niin monta eri sorttia. Ääneneristys on meillekin se tärkein ominaisuus.

    VastaaPoista