lauantai 6. heinäkuuta 2019

Viimekuukausien puuhailut


Kuten toissapäivänä kirjoitin, kovin reippalla tahdilla täällä ei ole asiat edenneet sillä Harri on keskittynyt pääosin työntekoon ja ainoastaan viikonloput on pystytty hommia tekemään. Eikä aina edes viikonloppuisin, sillä olemme myös joskus jo ottaneet niitä vapaaviikonloppuja poissa hommista. Tänä vuonna esimerkiksi lähdimme ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen viettämään juhannusta mökillemme. Kaksi viimeistä vuotta on juhannus mennyt raksalla, kuten lähes kaikki muutkin juhlapyhät. Parisen vuotta, kun jättää lähes kaikki juhlapyhät juhlimatta niin alkaa tulla jo perheenkin puolelta melkoista painostusta asiasta.

Yritän nyt kuitenkin näin kuvapainotteisesti saada hieman kerrottua mitä täällä on alkuvuodesta sekä etenkin mitä täällä on puuhailtu viimeisen kolmen kuukauden aikana. Kun näitä kokoaa niin miettii että eikös me enempää olla saatu aikaiseksi vaikka kaikki vapaa-aika rakentamiseen on käytetty. Toisaalta työt on vieneet lähikuukausina niin ison siivun,  että ei sitä vapaa-aikaa kauheasti ole ollutkaan. Ja toki listauksesta uupuu roppakaupalla suunnittelua, joka vie järjettömän ison siivun ajankäytöstä. 

Se suurin ja myös ihanin juttu oli että saimme saunan (lähes) valmiiksi ja käyttökuntoon. Tämä varsinkin Harrille ISO juttu, silllä jouduimme muutaman kuukauden asua ilman saunaa mikä ei himosaunojalle ollut kovin helppoa. Lisää saunakuvia tulossa pian. Ja pahoittelut huonolaastuisesta saunakuvasta, olen useampaan otteeseen ja eri valotuksilla yrittänyt saunaa kuvata, mutta tuntuu ihan mahdottomalta vastavaloon kuvata. Saunan valaistuksen olemme omasta halustamme jättäneet melko niukaksi niin ei tunnu pimeälläkään onnistuvan saunan kuvaus. Täytyy pytää joku hieman ammattitaitoisempi valokuvaaja saunaa kuvaamaan.Alkuvuodesta eteinen laatoitettiin ja sen jälkeen saatiin eteisen liukuovikaapistot asennettua. ja toki viimein keväällä uskallettiin vaihtaa raksaovi lopulliseen oveen. Kuten näkyy meillä on edelleen rumasti suojattuna portaat yläkertaan. Yläkerta kuin ei ole tällä hetkellä muussa käytössä kuin raksatavaroiden varastona niin portaat saa olla vielä pitkään suojattuna, etteivät vaan naarmuuntuisi ennen kuin saamme yläkerran asumiskäyttöön.Pihalla on puuhattu paljon, tehty tukimuuria ja maatäyttöjä sekä mm. kaivettu tien ali autotallin vesi-ja sähköjohdot odottamaan joskus hamassa tulevaisuudessa tapahtuvaa autotallinrakennusta. Pihaa on siivottu, siivottu ja siivottu ja vielä kerran siivottu.  Ihana idea ostaa 2,4 ha tontti, mutta välillä kyllä ahdistus iskee kun meillä ei varmaan ikinä ole niin paljon rahaa mitä tuohon meidän pihan tekemiseen uppoaa.Terassirunkoa on jatkettu rungon kiinnityksellä ja jäykistämisella. Olisi aivan ihana ollut jo tänä kesänä saada terassi valmiiksi ja käyttöön, mutta aika ja raha tuli vastaan emmekä ole vielä saaneet terassia tehtyä. Toivottavasti syksyllä pääsisimme vielä nauttimaan terassilla kauniista syyspäivistä. Terassikatoksia ja kattoja maalailtu. Talon maalaus on minun ToDo listalla tänä kesänä, joten maalaushommat ei ole loppumassa tälle kesälle, vaan kesälomasuunnittelmissa on talon maalaus,  jeeeee (NOT). Kodinhoitohuoneen teko on toden teolla aloitettu. Sähkötöissä kesti melko kauan, kun ei oikein ihan itsekään tiedetty mitä kaikkea sinne halutaan. Onhan meillä toki sähkösuunnitelmat tehty aikoja sitten, mutta niistä on kyllä poikettu muissakin tiloissa. Täytyy vain sitten päivittää suunnitelmat kuntoon, kun talo valmis. Voi kuinka olen odottanutkaan valmista kodinhoitohuonetta. Meillä on toki pyykinpesukone ollut käytössä muutosta lähtien, mutta se on ollut kellarissa. Kodinhoitohuoneen myötä helpottuu kyllä monet arkipäiväiset toiminnot ja tulee valtavasti lisää säilytystilaa. Niin ja mikä parasta kodinhoitohuoneeseen valmistuu koirien suihku, ei enää kuratassuja kylpyhuoneeseen.1 kommentti: