sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Alkuvuoden raksailut

Huhheijaa. Täällä edetään jo maaliskuuta, mutta itse ei vain meinaa pysyä vauhdissa mukana, sillä just vastahan vaihtui uusivuosi niin miten voi olla jo maaliskuu. Maaliskuu- ja huhtikuu on ihan lempikuukausia minulle. Valon määrä ja kevään tulo saa minut ainakin heräämään henkiin ja hymyn korviin. Voi kesä, kuinka täällä Sinua odotetaankaan.  Rakentaminen on hidastanut entisestään sillä Harri on palannut töihin ja hommia edistetään. Nyt Harri on vielä lomailemassa alpeilla, joten täällä ei tapahdu siivousta ja sisustamista lukuunottamatta mitään. Kun Harri palaa lomiltaan niin pitäisi päästä eteisen viimeistelyyn, kodinhoitohuoneen kalustamiseen sekä koirasuihkun rakentamiseen ja sauna tarvitsee vielä katon, lauteet ja kiuaksen paikalleen. Meillä on hieman vääntöä asiasta että missä järjestyksessä nämä kyseiset työt tehdään, joten saa nähdä kumpi meistä voittaa tämän väännön. Ei varmaan tarvitse veikata kummasta päästä listaa Harri haluaisi aloittaa ja kummasta päästä minä. Eiköhän se pian selviä täällä blogin puolellakin minkälaiseen kompromissiratkaisuun tässä päädymme.

Ennen kuin selviää mitä meillä seuraavaksi rakennetaan niin hypätään ajassa tammikuun alkuun ja käydään hieman läpi mihin meidän aika alkuvuoden aikana on raksalla mennyt. Joulukuussa aloitettiin kylpyhuoneen teko ja tammikuun alusta alkoi kylpyhuoneen laatoitustyöt ja samalla laatoitettiin toki saunan lattia. Ensin laatoitettiin seinät alimmaista riviä lukuunottamatta, sitten lattia ja lopuksi alimmainen rivi. Tarkempi postaus kylypyhuoneesta tulossa kun se valmistuu kokonaan. Käyttökunnossa on, mutta ei se vielä valmis ole. Myös Vieser Line lattiakaivon asennuksesta kirjoitan erikseen.

Meinasi hieman taas stressitasot nousta kun tajusimme että olemme tilanneet kaksi pakettia liian vähän lattialaattaa. Samaa laattaa tuli meille alakerran vessaan, kylpyhuoneeseen ja saunan lattiaan. Mielestämme me niin moneen kertaan ne laskettiin ja tarkastettiin ja ylijäämää piti olla mutta niin vain lopputulemana laatat loppuivat kesken. Laattaa kyllä löytyi mutta alkoi jännitys löytyikö samaa polttoerää. Ajoin itse laattaapisteen varastolle tarkistamaan mitä polttoeriä niillä oli jäljellä ja kävi niin että siellä oli yksi paketti samaa polttoa ja yksi eri polttoa. Kyllähän niissä eron huomasi, mutta tarvitsimme loppujen lopuksi vain yhden laatan toisesta paketista (eri poltolla) ja ei sitä kyllä lattiassa kukaan ole nyt huomannut mikä laatta on eri polttoa. Onneksi on eläväiset laatat. Tästäkin kämmistä selvisimme siis ehjin nahoin, vaikka tosissaan stressikäyrät alkuun pompsahtivatkin.


Tammikuu ja helmikuun alkupuolikin vierähti siis täysin kylpyhuoneen ja saunan parissa. Helmikuussa kaiken muun pientyön lisäksi asennettiin vierashuoneeseen liukuovikaappi sekä Harri rakensi meille keittiön ruokapöydän. Esitellään pöytä seuraavassa postauksessa.8 kommenttia:

 1. Vautsi vau, näyttää hyvältä kylppäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Saataisiin vaan se nyt pian valmiiksi asti niin näyttäisi vielä paremmalta ;)

   Poista
 2. ja... Vessan ovi ! =D

  VastaaPoista
 3. Onko teillä ollenkaan pystyyn päin ilmarakoa saunassa? näyttää niinkuin tuo vaakakoolaus olisi suoraan kingspanissa kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna on siis vielä hyvin kesken ja nuo vaakarimat on ainoastaan väliaikaisesti tukemassa kingspaneja, sinne tulee pelkästään pystykoolaus.

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Vau, ompa hienonnäköinen kylpyhuone. Kaunis tuommoinen marmori-look. Joiltain nuo hommat kyllä onnistuvat, itsestäni ei valitettavasti ole raksapuuhiin. Muistan kuinka joskus seurasin hiekkapuhallusta ja tämä vasta menikin yli hilseen. Ollut aina hankala ymmärtää, mistä koko hommassa edes on kyse. Nyt kun aiheeseen taas palasin, selvitin asiaa ja löysin tietoa esimerkiksi täältä, jos muutkin ovat yhtä ummikoita kuin minä: https://www.tarvaspinnoite.fi/hiekkapuhallus

  VastaaPoista