tiistai 13. helmikuuta 2018

Meidän talo on 67 % valmis

Eikös kuulostakin aika hyvältä lukemalta? Toki tiedän että viimeinen 20 % voi olla aika hidasta. Ja meidän tapauksessa luulen että viimeisen 10 % valmistumiseen menee vielä monta vuotta. Meillä kaikki on tehty viimeisen päälle tähänkin asti, niin tehdään myös loppuun asti kaikki viimeisen päälle. 

En tiedä kuinka moni rakentaja käyttää valmiusastetodistusta rakentamisen aikana. Me pyydämme sen lähinnä pankkia varten ja onhan se myös mielenkiintoista kuulla missä vaiheessa näin niinkuin prosentillisesti mennään. Eli nostamme rakennuslainaamme valmiuastetodistusta vastaan. Toinen vaihtoehto on skannailla kuitteja, mutta itse koen ainakin helpommaksi toimittaa pankille valmiusastetodistuksen kuin lähteä tuohon kuittirumbaan. Eipä meidän ole kuin kolme kertaa tähän mennessä tarvinnut valmiusastetodistus toimittaa.

Täytyy myös kehua miten äärettömän helposti meillä on mennyt pankkimme kanssa. Vaihdoimme rakennuslainaa nostaessa Osuuspankkiin. Kaikki on sujunut niin hyvin heidän kanssaan ja joka kerta nostaessani lisää lainaa, laina on ollut seuraavana pankkipäivänä tililläni. Melkoisen nopeata toimintaa sanoisin. Itse kun aina myöhässä eräpäivien jälkeen lisää rahaa pankilta muistan nostaa niin helpottaa huomattavasti kun voi luottaa siihen että pankki ainakin siirtää rahat asap tilillemme.

Näistä prosenttilukemista siis jatkamme tällä viikolla hommia tontilla. Siellä on ollut täysin hiljasta pari viikkoa kun olemme remontoineet nykyistä kotia. Remontti on täällä kuitenkin todella hyvin edistynyt. Torstaina tulee reilu kymmenentuhatta kiloa kipsilevyä tontille. Kaikki meidän seinä- ja kattomateriaalit. Kipsilevyt eivät näillä keleillä voi olla yhtään ulkona. Ne onneksi saadaan nyt työnnettyä kurottajalla lavoilla kellariin. On kyllä melkoinen työ saada kymmenentuhatta kiloa levyjä kellarista yläkerroksiin. Eipä tarvitse salilla käydä varmaan lähiaikoina. Huoh.
1 kommentti:

  1. Tuo kurottaja on varmasti hyvä apuväline moneen rakentamisessa. Oliko teidän vaikea löytää kurottajapalvelu? Meillä alkaa rakentaminen ensi vuonna, ja veikkaan, että meilläkin on semmoiselle tarvetta. https://www.kurottajapalvelusalonen.fi/nostopalvelu

    VastaaPoista