torstai 11. toukokuuta 2017

Julkisivut

Julkisivun valinta on yksi rakentamisen suuria päätöksiä, onhan se talon näkyvin osa. Meillä on viimein esitellä värillisiä julkisivukuvia. Olen niiden perään kysellyt jo monta viikkoa, mutta kävikin ilmi, että ne on lojuneet Harrin sähköpostissa, mutta ne eivät vaan ikinä päätyneet minulle asti. Miten tämä ei jotenkin yhtään yllättänyt minua. Mutta tuossa se nyt olisi, meidän koti. Olemme kovin tyytyväisiä. Se on juuri meidän näköinen, modernia ilmettä ja yksityiskohtia löytyy. Se ei ole unelmieni valkoinen rapattu kivitalo, mutta tiedän että tämä on täydellinen meille.


Ihan just yhteenhän tämä ei ole, mutta hyvin suuntaa antava kuva. Katto on tummemman harmaaa livenä sekä terassin kaiteet ja kellarin rimoituksen tarkka sävy on vielä auki mutta suunnitelmissa ruskean sävy tai tumman harmaa (kuten katto). Tuo kellarin "autotalli-ovi" ei tule noin selkeästi esille vaan sama rimoitus jatkuu kellarin alueen, myös oven päältä.

Ensimmäinen kuva on julkisivumme tielle päin. Toinen julkisivukuva on metsään/kallioon päin. Sen julkisivun kanssa ei alettu kikkailemaan eli sinne ei tule samanlaista lippaa kuin etupihan julkisivuun. Se kun ei oikein näy kenellekään niin päätimme jättää sen noin. 


Ilmettä saadaan varmasti isolla terassilla. Tuo sisäterassin rakentaminen on vielä hieman auki. Ennen lopputarkastusta se varmaan tullaan siihen rakentamaan, mutta ei varmaan yhtään aikaisemmin. Ulkoporealtaan sijoitus paikkakin on vielä aivan auki, jostain sen täytyy paikkansa löytää, mutta ehkä se selviää kun joku kaunis päivä olemme siinä vaiheessa, että terassi alkaa valmistumaan. Olenkohan muuten ainut jonka silmää kovasti häiritsee nuo palotikkaat. Mieheni valaisi minua, että on olemassa myös kokoontaitettavia seinäkiinnitteisiä palotikkaita, jotka näyttävät vain ohuelta listalta kun ne eivät ole käytössä. Mutta ne näyttää oikeastaan loppujen lopuksi omaan silmään vielä rumemmalta. Mun täytyy siis vain oppia elämään palotikkaiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Upean näköinen talo! Ikkunoiden sijoittelu on ihanan harmoninen ja symmetrinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Karita ihanasta kommentistasi! Ja hyvä kuulla sillä kyllä noita ikkunoita onkin pyöritelty ja muokattu kokoja :)

      Poista