perjantai 13. tammikuuta 2017

The tontti

Alusta asti taisi olla meille hyvin selvää, että etsimme tonttia nimenomaan Kirkkonummelta. Toki Espookin olisi kelvannut, mutta ensinnäkin hinnat ovat siellä Kirkkonummea korkeammat eikä siellä oikein ole myynnissä niin isoja tontteja kuin kiikarissamme oli. Tai jos olisi löytynyt niin se ei olisi mahtunut meidän budjettiin. Siuntio ja Lohja taas olivat meille liian kaukana, halusimme pysyä mahdollisimman lähellä kehäteitä sekä Länsiväylää. Tavoitteena oli siis löytää vähintään noin 10 000 m2 tontti Kirkkonummelta mahdollisimman läheltä Espoon rajaa.

Ostamamme tontti osui ensimmäisen kerran silmiini mielestäni jo vuoden 2014 loppupuolella. Sillä oli kuitenkin hieman liikaa hintaa meille. Tontti ei kuitenkaan unohtunut missään vaiheessa. Kesällä 2015 tontin hintaa oli pudotettu 35 000 euroa alkuperäisestä hinnasta. Siinä vaiheessa rupesimme toden teolla innostumaan ja selvittämään asiaa.

Otimme välittäjään yhteyttä ja selvitettyämme erinäisiä faktoja tontista jätimme tarjouksen tontista melko pian. Tarjous ei kuitenkaan mennyt läpi ja vaikka tämän jälkeen olisimme olleet valmiita maksamaan tontista täyden hinnan myyjä päätti vetää tontin pois myynnistä. Olimme toki hyvin pettyneitä tässä vaiheessa sillä ehdimme jo todella innostumaan. Muutaman kuukauden päästä taaphtuneesta myyjä palasi kuitenkin asiaan ja kaupat tontista tehtiin elokuussa 2015. Onneksi näin, sillä mikään tontti ei tuntunut tämän tontin jälkeen enää miltään ja olisi hyvin vaikea ollut löytää lähellekään yhtä isoa ja ihanaa tonttia näin loistavalla sijainnilla.

Tontti on kooltaan 2, 4 ha eli 24 000 m2. Puolet tontin pinta-alasta on MU-aluetta, joka tarkoittaa maataloudelle merkityksellistä aluetta. Tämä tarkoittaa sitä että sille osalle ei saa rakentaa asuintaloa. Käsitykseni mukaan sinne olisi kuitenkin mahdollista saada rakentaa esimerkiksi hevostalli tai lampola.  Rakennusoikeutta tontilla on runsaasti eli 400 m2 + 100 m2 + 85 m2. Se taitanee riittää meille. Lähin asuintalo on noin 300 metrin päässä eikä näköyhteyttä ole muihin taloihin ainoastaan meidän terassilta voi nähdä hieman kauempana sijaitsevan hevostallin päätyä.

Tontille ei ostaessamme mennyt tietä vaan tien rakentaminen jäi ostajan vastuulle. Tämä tuli toki ottaa huomioon myös kustannuksissa, sillä tien rakentaminen nostaa tontin hintaa

Tontin kuvat otettu joulukuu 2015. Talon paikka tulee sijoittumaan aikalailla ensimmäisen kuvan aurinkoiselle kohdalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti