sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Sisustus perjantai


Perjantaina lähdin meidän sisustusuunnittelija Pian kanssa kiertämään laattaliikkeitä. Meidän tarkoituksena oli kartoittaa laattavalintoja. Työn alla oli ainakin etuoven ulkolaatat, eteisen laatat, kylpyhuone, molemmat vessat sekä kodinhoitohuone. Laattavalinnat ei todellakaan ole helppoja sillä erilaisia laattoja on todella paljon nykypäivänä. Löysimme useita upeita ja kauniita laattoja. Itse näin esimerkiksi ensimmäistä kertaa erilaisia puunsävyisiä laattoja, jotka läheltäkin näytti aivan parketilta.

Kaakelikeskus olikin tuttu paikka ja siellä vierähtikin jälleen aika monta tuntia. Kaakelikeskukselta on joka kerta saanut todella hyvää palvelua, heillä on valtava valikoima ja mikä paras hakevat ja pakkaavat jokaisesta laatasta mallikappaleen mielellään ja pyytämättä mukaan. Uusi tuttavuus itselleni oli ABL-Laatat, jonka liike sijaitsee aivan upeassa miljöössä Helsingissä. Heillä oli hienot Showroomit ja mielettömän iso valikoima. Jos ei heidän valikoimastaan löydä laattoja niin ei varmaan mistään. Mikäli hakee harvinaisempia ja persoonallisia laattoja niin kannattaa ainakin käydä ABL-Laattojen liikkeessä. Molemmista paikoissa kannattaa kääntyä heidän sisustussuunnittelijoiden puoleen kokonaisuutta suunniteltaessa. Tällä kertaa meidän yhteistyö näyttää jatkuvan Kaakelikeskuksen kanssa. Kannattaa myös lukea Kaakelikeskuksen laattaopas täältä, jos laattojen valinta on ajankohtaista

Perjantaina opin myös kuinka tärkeää on sauma-aineen valinta lopputuloksessa. Sauma-aineella on myös mahdollista kikkailla joko korostaen tai häivyttäen saumoja. Myöskin ladontatyylillä voi säväyttää ja saada erilaisuutta edullisemmin kuin kalliilla erikoislaatoilla. Ja mikä varmastikin on itsestäänselvää, että hienokin laatta menee täysin hukkaan jos se on huonosti asennettu. Tietää siis että Harri hoitaa meillä laatoitustyöt ja itse taidan pysyä kaukana niistä hommista.




Jos muuten kokee olevansa huono tekemään päätöksiä niin talonrakentaminenhan on sitten päätöksiä päätöksien perään. Kun viimein saa yhden asian lopulliseen päätökseen niin jonossa odottaa jo liuta uusia päätöksiä. Mä en mielestäni ole mitenkään jahkailija luonteeltani vaan enemmänkin halki-poikki-pinoon ihminen, mutta tämä oman kodin valintojen tekeminen tuntuu välillä harmaannuttavan hiukseni. Laatoissa vielä itselläni on ainakin hyvin vaikeata hahmottaa kokonaisuuksia, sillä yksi laatta näyttää helposti erilaiselta kuin saman laatan muodostama koko seinä tai lattia. Onneksi osasta laatoista on nähtävillä isompia kokonaisuuksia ja laatan nimellä usein löytyy googlaamalla isompia kokonaisuuksia.

Ja mikä valtava apu tässäkin on sisustussuunittelijalla. Olisin varmasti hyvin hukassa ilman Piia. 
Mallilaatat ovatkin nyt koristaneet nykyisen kodin lattioita viikonlopun ajan ja on kyllä todella hyvä fiilis niistä. Itse valinnat ansaitsevatkin sitten ihan omat postauksensa. Mitään lopullisia päätöksiä emme toki tehneet, mutta kyllä meillä on melko selkeä kuva. Viedään mallilaatat myös testille tulevaan ympäristöön, kun siellä hieman valmiimpaa. Lopullinen valinta kannataa tehdä tulevassa tilassa mallilaatan avulla näin valaistus ja ympärillä olevat värit on mahdollista ottaa huomioon lopullista valintaa tehdessä.


1 kommentti:

  1. Tarvitsetko lainaa? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Hobelman Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme lainoja kohtuullisella korolla 2%. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa hobelmanfinance@gmail.com ja työskentelet kanssamme hyvästä kokemuksesta. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

    VastaaPoista