torstai 1. maaliskuuta 2018

Maaliskuun ensimmäinen

Mulle tammi-ja helmikuu on kylmiä talvikuukausia, mutta maaliskuu on jo KEVÄTkuukausi. Jeeee. Okei, okei, tiedän kyllä että auton mittari näytti aamulla yli kahtakymmentä astetta pakkasta salille ajaessa, mutta suunta on kevättä kohti ja sekös vasta saa hymyn huulille. Ja kummasti energisoi, jotenkin sairaan hyvä fiilis vaikka tuskin edes pinnalla pysyn työkiireideni kanssa ja talon valmistuminenkin vaan venyy ja paukkuu, mut ei haittaa, kevät on tulossa. 

Talolla edetään hyvin hitaasti suorastaan etanan vauhtia. Siellä on oltu oikeastaan vain lauantaisin hommissa. Nykyisen kodin remontti on edennyt valtavasti, mutta varmaan viikon verran vielä panokset on nykyisessä kodissa. Täällä etelässä on ollut ihan hirmupakkaset. Se on hidastanut myös nykyisen omakotitalomme remonttia, sillä kattoremontin teko ei ihan rokkaa yli parinkymmenen pakkasessa. 

Niin ja sitä ei näkyvää työtä taustalla on ihan valtavasti, Harri käyttää useita tunteja tontilla suunnittellen, mittaillen ja laskeskellen. Tänään laskeltiin iv-osien määrää ja tehtiin ostoslistaa niistä.  Kun sitä ensimmäistä omakotitaloa itse rakentaa niin vastaukset ei aina tule ihan apteekin hyllyltä vaan vaatii pohdintaa. Mä sitten taas yritän suunnitella kodinhoitohuonetta ja alakerran vessaa ja ja ja lista jatkuu. 

Ne lauantait kun tontilla on oltu on niin yläkerrassa on kiinnitelty höyrunsulkuja sekä rimotettu sisäkattoa niiltä osin, kun se on ollut mahdollista. Ja niistä kuva kavalkaadia alla. Mä en ole tätä ennen oikein edes yläkerrassa kuin pari kertaa käynyt (sinne on aika villi ja pelottava kulku tikkaita pitkin) ja nyt kun on käynyt niin jumankeikka sieltä on hienot maisemat. Ja mä viimein saan sen todella ison makuuhuoneen omalla parvekkeella. 

Yläkerran sisäkaton rimoitus tehtiin puoleenväliin kattoa sillä kattolyhdyn runko vaatii vielä muokkausta ennen kuin höyrynsulku voidaan asentaa kaikkialle ja loppu sisäkatto rimoittaa. Sieltä löytyi meinaan myös pieni probleemi, kattolyhdyn rungon levypinnan mitta on neljä senttiä pielessä joka tarkoittaa ettei saada korkean tilan seinää tehtyä täysin yhteneväiseksi. Nyt täytyy siis jotenkin sorvata runkorakennetta että saadaan levypinta neljä senttiä sisäänpäin. Emme todellakaan halua mitään porrastuksia olohuoneen seinäpintaan. Eli jouduimme ottamaan pienen mietintäpaussin, kuinka tämä olisi parasta korjata. Selvisi myös että Lapplin toimittamista rakennepiirrustuksista puuttui melko oleellisia piirrustuksia. Hups. Toivottavasti saamme ne ensi viikolla, jotta hommat ei ainakaan sen vuoksi seiso päivääkään.

1 kommentti:

  1. HOW I BECAME A VICTOR AFTER SO MANY FAILED ATTEMPT OF GETTING A LOAN.

    I feel so blessed and fulfilled. I've been reluctant in applying for a loan i heard about online because everything seems too good to be true, but i was convinced & shocked when my friend at my place of work got a loan from Progresive Loan INC. & we both confirmed it and i also went ahead to apply, today am a proud owner of my company and making money for my family and a happy mom. Well i'm Annie Joe by name from Pauls Valley, Oklahoma. As a single mom with three kids it was hard to get a job that could take care of me and my kids and I had so much bills to pay and to make it worst I had bad credit so i couldn't obtain a loan from any bank. I had an ideal to start a business as an hair stylist but had no capital to start, Tried all type of banks but didn't work out until I was referred by my co-worker to a godsent lender advertising to give a loan at 2% interest rate. I sent them a mail using their official email address (progresiveloan@yahoo.com) and I got a reply immediately and my loan was approved, and I was directed to the Bank site where I withdrawed my loan directly to my account. To cut the story short am proud of my hair stylist company and promise to testify to the world how my life was transformed.. If you are in need of any kind of loan, i advise you contact Progresive Loan INC and be financially lifted Email: progresiveloan@yahoo.com OR Call/Text +1(603) 786-7565


    VastaaPoista