lauantai 9. kesäkuuta 2018

Sisustusajatuksia ja haaveilua

Uuden kodin rakentaminen tarkoittaa samalla kokonaisen kodin sisustamista. Alkuun haaveilin että haluan kodin mahdollisimman nopeasti valmiiksi myös sisustustuksen  osalta. No, niistä haaveista on kyllä luovuttu jo aikaa sitten. Yritän pitää maltin mukana. Mieluummin ilman jotakin huonekalua kuin huonoja väliaikaisratkaisuja. Tulemme "rakentamaan" sisustusta pikkuhiljaa. Tärkeimmät huonekalut tulee jo kesän aikana hankittua tai on hankittu jo, mutta suurimman osan tiloista haluan sisustaa vasta, kun olemme muuttaneet sisään.

Uuden kodin sisustustaminen lähtee aivan tyhjästä. Aikaisemmat ostetut asunnot ovat olleet hyvin tyylikkäästi sisustettuja ja niistä on saanut hyvinkin ideaa omaankin sisustukseen. Nyt kun sisustaminen lähtee täysin tyhjän päältä niin päätimme heti aluksi ottaa mukaan sisustussuunnittelijan. Meillä on ollut sisustussuunnittelija matkassa jo reilun vuoden ja suosittelen kyllä lämpimästi käyttämään projektissa sisustussuunnittelijaa mukana. Meillä Harri rakentaa, joten sisustuspuoli on jäänyt täysin minulle.

Mites te muut omatoimirakentajat? Meneekö se Teilläkin niin että mies rakentaa ja naiselle jää kokonaan sisustaminen? Harvoinpa rakentavalla osapuolelle eli meidän tapauksessa Harrilla on aikaa tai energiaa miettiä kaiken härdellin keskellä mitään sisustusvalintoja. Onko puolisonne ylipäätään kiinnostunut sisustamisesta? En kuitenkaan asu yksin talossa ja haluan ehdottomasti, että myös Harrin "jälki" näkyy. Yritän siis mahdollisimman paljon kysyä ja kuunnella myös hänen toiveita. Useimmiten meidän sisustusmaku kyllä kohtaa täysin. Ei aina.

Muutamat ideat Harri on torpannut täysin ja ne onkin heitetty sitten romukoppaan. Minä ja sisustussuunnittelijamme Pia olisimme mielellämme nähneet alakerran wc:ssa Hexagon laattaa. Niin ja pariin makuuhuoneeseen Pia ehdotti yhdelle seinälle tapettia. Nähtyäni Harrin ilmeen kun uskalsin edes ehdottaa tehostetapettia, luovuin kuitenkin näistä ajatuksista. Meille ei siis tule Hexagonia eikä tapettia millekään seinälle. Case closed.

Otsikon mukaisesti olen kerännyt tähän niitä omia sisustushaaveilujani. Suomalaisten suunnittelijoiden klassikkotuotteita. Haaveissa nämä on, mutta ainakaan tällä hetkellä ei budjetista löydy lovea näille ihanuuksille, joilla hintalappu ei ole yhtä "ihana". Aina saa haaveilla. Mikäli sisustusmakuni ei yhtäkkiä muutu niin tulen kotiuttamaan näistä kaikki, mutta se ei valitettavasti ihan parissa vuodessa onnistu. Lottovoittoa odotellessa.


Kaikki tämän postauksen kuvat Finnish Design Shop


Woodnotes K-tuoli design Harri Koskinen. Hinta 2129 euroa. 
Tämä oli rakkautta ensisilmäyksellä (ainakin siihen asti kunnes näin hintalapun) messuilla viime vuonna. Aivan ihana istua.

Woodnotes K-rahi design Harri Koskinen. Hinta 798 euroa. 
Tarvitseehan tuoli seurakseen rahin.Secto design Secto 4200 valaisin 60 cm. Hinta 410 euroa.
Kolme näitä ihanaa tunnelmanluojaa pääsisivät ison ruokapöydämme päälle.


Secto Design Secto 4210 lattiavalaisin musta. Hinta 735 euroa.
Suomalainen klassikkovalaisin Secto löytäisi varmasti paikan meiltä oleskeluhuoneen lukunurkkauksesta.
Artek Aalto jakkara E 60 musta. Hinta 250 euroa.
Klassikko. Niin yksinkertainen mutta niin kaunis. Monipuolinen.

2 kommenttia:

 1. Meillä on menty aika lailla samalla tavalla: Mika rakentaa ja minä hoidan pääosin tuota sisustuspuolta. Meilläkin on onneksi aika sama sisustusmaku, joten isoja kompromisseja ei ole juurikaan tarvinnut tehdä. Muutama idea on puolin ja toisin tullut tyrmättyä, mutta eivät ole onneksi olleet mitään "must have"-juttuja.

  Meillä menee sisustus pääosin uusiksi, sillä kun muutamme reilusti isompaan asuntoon tarvitaan reilusti lisää huonekaluja. Budjettisyistä myöskin meillä hankinnat tullaan tekemään pikku hiljaa. Ihania nuo sinun sisustushaaveet - menisivät oikein passelisti meidänkin kodissa, mutta hinta kyllä hieman päätä huimaa. Itse olen haaveillut Hayn baarijakkaroista ja yritänkin löytää jostain budjetin syövereistä niille sopivan "kolosen".

  Anni-Maaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta :) ja meillä aivan sama juttu oikeastaan koko sisustus menee uusiksi ja budjettisyistä pikkuhiljaa :)

   Voi olla että nuo jää minullakin haaveeksi ilman lottovoittoa mutta haaveilla saa aina :) Ja Hayn baarijakkarat on ihanat! :)

   Poista