keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Asuntokaupat tehty ja muutto lähestyy


Perjantaina tehtiin sitten lopulliset kaupat nykyisestä asunnostamme. Vaikka tämä myynti varmistui jo parisen viikkoa sitten niin faktahan on, että mitä vain voi tapahtua siihen asti ennen kuin kaupan vahvistaja on kaupan vahvistanut. Kiinteistökaupoilla on  aina oltava mukana kaupanvahvistaja. Nyt on kauppa vahvistettu ja me käännämme pian uuden sivun elämässämme. 

Helpotus tämä oli toki myös rahallisesti. Nyt pääsemme rakentamaan omalla rahalla eikä tarvitse olla enää naimisissa pankin kanssa. Tai no naimisissa pankin kanssa taidamme olla sen seuraavat 25 vuotta, mutta nyt ei tarvitse enää toimitellla valmiusastetodistuksia tai laskuja pankille vaan laskut saa maksuun omasta pussista.

Kuvituskuvina kuvia meidän vanhasta kodista


Nyt voisi olla myös se hetki kun olisi ehkä aiheellista painaa paniikkinappulaa, sillä muuttoon on enää 27 päivää ja kun näette seuraavassa postauksessa kuvat raksalta niin pystytte varmasti itsekin toteamaan, ettei se varmasti ole muuttovalmis tuossa ajassa. Onneksi asioilla on tapana järjestyä. Otetaan siis plan B käyttöön ja täytyy keksiä jonkinlainen väliaikaismajoitus. Mä jo varoittelin veljeäni, että voi olla että se joutuu tarjoamaan meille väliaikaismajoitusta. Me ollaan sikäli aika helppoja "vieraita", kun ei varmastikaan käydä kuin näyttämässä päätä tyynyssä majoituspaikassa, kaikki muu aika kuin uni-aika tulee varmasti vietettyä raksalla tai töissä.

Painetaan niin pitkää päivää tontilla siis seuraava kuukausi (ööö, siis samalla linjalla jatketaan kuin pari viimeistä kuukautta) ja toivotaan että saadaan koti muuttovalmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Elokuussa kun lomani loppuu ja täytyy jättää koirat keskenään niin pitäisi kyllä viimeistään olla muutto takana tai pitää ottaa jo plan C käyttöön. Valitettavasti näyttää siltä, että myös juhannuksen vietto jää meiltä TAAS väliin. Hieman alkaa painaa viettää jo toista vuotta putkeen kaikki juhlapäivät raksalla, mutta tällä mennään. Tai itse yritän karata edes vajaaksi vuorokaudeksi mökille, mutta muuten hommaa riittää raksalla koko juhannukseksi. Tasoitemiehet tulevat maanantaina ja sitä ennen pitäisi viimeistellä vaikka mitä. Niin ja Tulikiveltä tullaan mittaamaan keittiöstä tarkat mitat keskiviikkona, jotta meidän kivitasot saadaan tuotantoon, mutta keittiön kasaamista ei ole vielä aloitettukaan.


Meillä on muuten varmaankin vuoden surkein ajankohta muuttaa rakenteilla olevaan taloon. Heinäkuu on tunnetusti koko Suomessa lomakuukausi ja silloin Suomi hiljenee. No meillähän olisi tietenkin juuri heinäkuulle tarvetta erinäisille palveluille sekä tuotteiden toimitukselle. Aiheuttaa siis vielä jo olemassa olevien säätöjen vuoksi pientä lisävaivaa, kun moni tehdas sulkee ovensa heinäkuuksi. Näyttää siltä että näistäkin säädöistä on selvitty ja tavarat saadaan tontille heinäkuussa. 

Tämänhän pitäisi olla "helppo" muutto, eikös. Ei tarvitse muuttaa kuin sänky vanhasta kodista ja voimme tässä kuukauden päivät "rauhassa" siirtää tavaroita uuden kodin kellariin odottamaan alakerran valmistumista. Kuulostaa rentouttavalta. As if. Ollaan kaukana siitä. Muutto jää 99 % minun harteille, sillä Harrin on pakko olla viimeiseen hetkeen asti rakentamassa uutta. Heräsin tähän faktaan alkuviikosta ja siitä sisuuntuneena nyt on koti täynnä pahvilaatikoita. Yhden pahvilaatikon olen vasta täyttänyt ja muistin kyllä heti kuinka vihaankaan muuttamista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti