sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Meillä valmistaudutaan lattiavaluun


Viimeiset pari viikkoa on pikkuhiljaa valmisteltu sisätiloja lattiavalua varten. Eli ontelolaattoihin porataan reikiä, joista viedään läpi ilmanvaihto, viemärit, sähkö, vesi ja lattialämmitys. Tarkoittaa myös,  että tässä vaiheessa pitää tietää kaikkien läpivientien paikat. On vaatinut siis itse poraustyön lisäksi melkoisesti suunittelutyötä, kun olemme tehneet lopullisia päätöksiä lattiakaivojen paikoista ja mittailtu tarkkaan, että kaikki tulee järkevästi oikeille paikoilleen. Tarkkana saa olla, että paikat menee kerrasta oikein. Lattiavalun jälkeen ei olisi kovin kiva tulla mitään "OHO" kommentteja väärissä paikoissa olevista läpivienneistä.

Me yritettiin välttää mitään näkyviä kotelointeja huoneissa, joten meillä tulee olemaan yksi kaappi kodinhoitohuoneesta uhrattu tekniikan läpivienneille. Alakerran vessaan joutuu tekemään koteloinnit, mutta ei haluttu mitään näkyviä kotelointeja niinpä kasvatimme vessan takaseinän seinävahvuutta,  josta voi viedä enemmänkin tekniikkaa läpi yläkertaan. Tämä pienensi noin 10 cm vessaa, mutta vältyttiin näkyviltä koteloinneilta. Yllä olevassa kuvassa näkyy lattiavalua varten valmisteltu muotti kellarikerroksen porrasvarauksella. Me olemme hieman (tai vähän enemmänkin) vääntäneet tästä kellarin portaikosta. Harri haluaisi, että meille tulisi alakerrasta portaat kellarikerrokseen ja itselläni aivan päinvastaiset ajatukset. Se veisi tilaa eteisestä sekä muuttaisi eteistä melkoisesti. Nyt tehtiin kompromissiratkaisu. Jätettiin porrasvaraus kellarikerrokseen eli ontelolaattoja tilatessa otettiin huomioon aukko. Mikäli me tai mahdollisesti joku muu perhe tulevaisuudessa haluaa portaat kellarikerrokseen tehdä on portaat helposti toteutettavissa myöhemminkin.

Kova hinku olisi saada lattiavalu mahdollisimman pian, mutta hommaa on vielä melkoisesti jäljellä. Isoimpana hommana on varmasti putkitukset, raudotukset, lattialämpoputkitukset sekä tyhjentää talo rakennustelineistä (jota ei voi tehdä ennen kuin kattorakenteet on valmiit). Jonkinlainen talkooviikonloppu pitäisi kääriä kokoon, jotta saisi isommalla porukalla näitä eteenpäin. Meillä ei muuten ole vielä ihan varmaa tietoa lattiavalun tekijästä, joten jos on pääkaupunkiseudulta hyviä tekijoitä niin saa suositella.

Hieman hitaastihan tässä nyt edetään, kun arkipäivät menee töissä ja iltaisin ei montaa tuntia tehokasta työaikaa ole. Tuntuu ettei kerkiä kun kaivamaan kamat esiin kun pitäisi niitä alkaa jo pakkaamaan pois. Ja tää keli. Ei tarvi varmaan kertoa kuinka paljon nää tämän syksyn sademäärät on hidastaneet ulkotöitä. Kaikki samaan aikaan aloittaneet on varmastikin pian jo muuttohommissa, mutta tälläistä tämä on omatoimirakentajilla. Tammikuussa tähän tulee onneksi muutos, kun Harri vähentää radikaalisti töitä ja keskittyy raksaan. Itse olen myös säästellyt lomaviikkoja alkuvuodelle , joten ehtii paremmin raksalla puuhaamaan. Siinä vaiheessa helpointa olisi varmaan jo ottaa makuupussitkin mukaan, kun siellä tulee kirjaimellisesti kaikki hetket vietettyä.


1 kommentti: 1. ÄLÄ KÄYTÄ RAHOITUSRYHMÄSTÄ OTA YHTEYTTÄ NYT TÄMÄNÄ KAIKKI LAATU ALLE 2%.( prosperloanfirm@yahoo.com )

  Lainamme on hyvin vakuutettu, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1-50 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvallinen ja vakuudettomaksi).

  Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja
  paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu sinun
  taloudellinen ongelma on PROSPER LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia
  ja huomaavainen. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluja, joihin kuuluvat: yrityslaina, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat, joilla on alhainen korko @ 2% per henkilö, yritys ja yhteisö.

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: prosperloanfirm1@gmail.com, prosperloanfirm@yahoo.com tai prosperloanfirm@hotmail.com. Käytä ja ole vapaa orjuudesta.____++++______

  VastaaPoista