torstai 5. heinäkuuta 2018

Tervetuloa heinäkuu


Ja tervetuloa loma! Vihdoinkin viime perjantaina alkoi loma. Viiden viikon loma. En edes tiedä onko mulla koskaan ollut näin pitkää palkallista lomaa. Toki osa-aikaisena yrittäjänä niitä töitä jonkun verran riittää lomallakin, mutta ei paljoa. Olisi ihana kirjoittaa mahtavista lomasuunnitelmista, rentoututumisesta, mökkeilystä, veneilystä, ystävien kanssa ajan viettämisestä, festareista, mutta karu totuus on että tiedätte varmasti missä tulen lomani viettämään. Ihanaa aikaa tämäkin vaikka rankkaa. Onneksi täysin oma valinta. 

Ensimmäiset kaksi viikkoa lomasta kuluu muuttoa tehden. Viikonloppuna käytimme monta tuntia meidän uuden kodin kellarin raivaamiseen, josta tulee meille väliaikainen varasto eli käytännössä siirrämme meidän kaikki mukaantulevat tavarat sinne ensin ja kodin valmiusasteen noustessa siirrämme tavaroita pikkuhiljaa yläkertaan. Meidän 120 m2 kellari on pelastanut meidät useasta pinteestä tämän projektin En käsitä miten te muut rakentajat selviätte ilman lämmintä varastotilaa rakentamisen ajan. Siellä nytkin on jo parisen kuukautta odotellut asennusta mm. meidän keittiön kalusteet, kaikki kodinkoneet, khh:n kalusteet, takkatarvikkeet ja vaikka mitä irtosälää.

Nyt lomalla on rauhassa pystynyt keskittymään viimeisiin materiaalivalintoihin ja tänään ehdin myös tutustua viimein Porin asuntomessujen kohteisiin, nyt vaan pitäisi vielä löytää rako milloin ehtii messuilla vierailemaan. Maalivalinnat on nyt myös lyöty lukkoon, sillä pian päästään jo maalaamaan. Käyn ne läpi ensi postauksessa. Huonekalujen suhteen alkaa myös olla todenteolla ne hetket käsillä kun pitäisi tehdä päätöksiä. Olen mittaillut huoneita ja miettinyt pääni puhki miten kannattaisi huonekalut sijoittaa, mutta jotenkin en ole pystynyt tekemään päätöksiä minkään muun tilan suhteen kuin olohuoneen. En vain haluaisi tehdä mitään hutiostoksia, joten jätetään suurin osa päätöksistä muuton jälkeiseen elämään.

Meidän laattavalinnat pesuhuoneeseen ja khh:n ja vessan lattialle on lyöty lukkoon jo ajat sitten. Meinasi hieman tuskanhiki nousta toissa viikolla kun Kaakelikeskukselta ilmoitettiin etteivät pysty vahvistuksesta huolimatta toimittamaan meidän kylpyhuoneen seinälaattoja. Kylpyhuoneen laattoja ei tarpeeksi samankaltaisia mistään löytynyt. Pikaisen googlettelun ja soittokierroksen jälkeen Laattakeskus pelasti minut ja heidän kautta sai tilattua vastaavaa laattaa kuin olimme alunperin tilanneet. Se piti kyllä tilata Espanjasta ja ennen kuin ne Suomeen saapuvat siinä menee tovi, mutta mielummin odotellaan laattoja kuin vaihdetaan laattoja. 

Hyvää lomaa myös muille heinäkuun lomailijoille. Nautitaan toivottavasti lämpimistä säistä, grilliherkuista, jäätelöstä, mansikoista, kylmistä juomista ja vapauden tunteesta ilman tiukkoja aikatauluja.

2 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa! :) Mahtava juttu, että löytyi lisää oikeaa laattaa! Teillä alkaakin olla hommat aika mukavassa vaiheessa, pian on jo valmista pintaa! :)

    Minäkin olen tässä kuukauden lomaillut ja ei voi kyllä todeta, että olisi ollut kovin rentouttavaa ja palauttavaa. Päivät touhuaa ensin lasten kanssa ja illat (ja yöt) sitten raksalla..

    Nimim. Ensi kesän lomaa odottava ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu, ei varmasti ole ollut palauttavaa, mutta onneksi on lomaa. Me taidetaan päästä melko samoihin aikoihin muuttamaan Teidän kanssa. Tsemppiä loppurutistukseen! :)

      Poista