keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Lattiavalut done


Osa keittiöstä näkyy vasemmalla ja oikealla olohuonetta

Olohuone

Olohuone
Meillä on lattiat. Rumpujen pärinää. Jeeee. Onpa hyvä fiilis. Taas yksi iso virstanpylväs saavutettu. Kylläpäs sisällä näyttää nyt hyvältä. Ja tuntuukin yhtäkkiä jotenkin paljon valmiimmalta. Niin ja on ihanan lämmintä. Eli lattiavalun myötä talo tuli lämmittää vähintään + 15° asteeseen. Päädyttiin ilmalämpöpumppuihin, yksi kellariin ja yksi alakertaan, sillä ne vievät huomattavasti vähemmän sähköä kuin lämpöpuhaltimet. Kävimme siis ostamassa kaksi edullista ilmalämpöpumppua, kun laskeskelimme sen tulevan huomattavasti edullisemmaksi kuin vuokrattavat lämpöpuhaltimet. Lämpöpuhaltimien vuokran ja sähkönkulutuksen yhteenlaskettuna kulut olisivat olleet lähemmäs 700 euroa kuukaudessa.

Mites nuo ihanat ikkunat keittiössä ja olohuoneessa, jotka ovat lähes lattianrajaan asti. Loistava idea paperilla, tullut huomattua että ei niin loistava idea käytännössä. Ne on upeat enkä luopuisi niistä mistään hinnasta, mutta jotain niille täytyy tehdä tai ne ovat hyvin pian pilalla koiran kynsistä. Ei tullut suunnittellessa mieleen, että koirathan tietenkin haluavat nousta ikkunapokille katsomaan ulos, kun ovat juuri sopivalla korkeudelle heille. Ajattelin vain kuinka ihanaa, että näkevät ulos eri suuntiin. Täytyy keksiä joku ratkaisu ikkunapokille, sillä joka kerta käydessä tontilla koirien kanssa niin jompikumpi on jo kynsineen ikkunassa. Sen verta metsän keskelle muutetaan, että ainoa liike joka ikkunoista näkyy tulee metsän eläimistä, mutta siinä vasta taitaa niillä riemu revetä ja ikkunapokat ovat entiset, kun hirvi parkkeeraa meidän pihalle ikkunoiden eteen.

Khh, suihkut ja sauna

Wc ja osa vierashuonetta


Kuten kuvasta voi huomata meillä on tällä hetkellä yläkerta tilkittynä eli toisin sanoen peitettynä pressulla. Tällä hetkellä ei siis pääse ihailemaan isoja ikkunoita valitettavasti. Yläkerrassa ei ole vielä kaikkia villoja paikalleen eikä höyrynsulkuja kiinnitetty niin sieltä pääsisi lämmin ilma karkaamaan.  

Lattiavalun jälkeen lattiasta nousee kosteutta betonin kemiallisen reaktion vuoksi erittäin paljon ensimmäisinä päivinä valun jälkeen. Pari päivää sai olla kuivailemassa ikkunapokia useita kertoja päivässä. Oli siis pakko hakea vuokralle ilmankuivaimet Skanska konevuokraukselta. Ovat olleet todella tarpeen, sillä per laite on tyhjennetty vuorokaudessa noin kymmenen litraa. Ennen ilmankuivaimia ilmankosteus oli 60 % ja tänään pari päivää myöhemmin ilmankosteus on 52 %. Kuivaimet auttaa myös betonin kuivumiseen. Lattiavalu oli paksuudeltaan keskimääräisesti 9 cm eli sentti per viikko olemme laskeneet kuivumiseen, joten toivottavasti kahdeksan viikon (viikko on jo kulunut lattiavalusta) pääsemme asentamaan lattiaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti