sunnuntai 20. elokuuta 2017

Back in business


kuva: Jaakko Sorvisto

Häät on juhlittu ja Espanjassa lomailtu, tai lomailtu ja lomailtu. Töitä siellä tehtiin osaksi, mutta yhdessä oltiin ja aikaa jäi myös rentoutumiselle. Toisaalta se ei haitannut, kun lämpötila oli koko viikon lähellä neljääkymmentä niin tuntui parhaimmalta päivisin olla mahdollisimman lähellä ilmastointilaitteita. Häämatkalle sitten vuonna 2019, kun meillä (toivottavasti) on koti sekä piha-alue hyvin pitkälti valmiina. Ihanaa päästä taas keskittymään raksaan ja nyt mustakin alkaa todella olemaan jo hyötyä siellä. 

Meille oli tarkoitus tulla työmiehiä raksalle meidän loman aikana, mutta olivatkin kiinni muualla. Saimme vielä päivä ennen lähtöä sinne yhden kaksikon, mutta Harrin niitä perehdyttäessä hän oli todennut, että parempi etteivät he työskentele meidän tontille.  Siinä sitten alle 12 h ennen lähtöä alkoi melkoinen puhelinrumba. Meidän vastaavalla työnjohtajalla on onneksi hyvät yhteydet ja niimpä me saimme porukan tekemään loman aikana tontille onteloiden saumavalut sekä holvivalun. Meidän vastaava sekä Harrin ystävä kävi valvomassa tontilla niinä päivinä kun siellä töitä tehtiin, joten pystyimme loppujen lopuksi kuitenkin hyvin mielin lentämään Espanjaan. 

Tästä kaikesta johtuen kaikki ei millään olisi ollut valmiina ensi viikolla, kun elementtien oli tarkoitus saapua. Jotenka jo toisen kerran meidän piti siirtää talotoimitusta. Talo saapuu nyt uusimman aikataulun mukaan vasta 13.9. Ollaan siis jo tässä vaiheessa melkein kuukausi jäljessä alkuperäistä suunnitelmaa. Harmittaa, tai oikeastaan harmitti ehkä sen puolisen tuntia. Ei enää. Tämä on juuri se syy miksi emme ole laittaneet vielä edes nykyistä kotiamme myyntiin. Näin omatoimirakentajalle näitä viivästyksiä tulee aina. Tulee varmasti meille jatkossa lisääkin.

Tässä vaiheessa pakko kiittää meidän talotoimittajaa Lappli-taloa joustavuudesta ja loistavasta palvelusta. He ovat todella hyvin ottaneet vastaan meidän aikataulumuutokset ja joustaneet todella kiitettävästi. Ei varmasti ihan helppoa heillekään, kun tilauskirjat ovat melkoisen täynnä ja rakennusaika on kuumimmillaan. Melkoisen noloa, mutta ihan äärimmäisen helppoa heidän kanssaan on ollut näitä sumplia. En tiedä onko tämä sitten yleistäkin ja ehkäpä he ovat osanneet varautuakin viivästyksiin. Vaikea sanoa, kun ei ole aiempaa kokemusta. 

Erilaista tavaraa on kyllä ruvennut valumaan jo tontille. Kattoristikot ja ikkunat löytyy jo tontilta ja viime viikolla saatujen tilausvahvistusten mukaan ensi viikolla tulee lisää tavaraa. Loppuviikosta tontille ilmestyi myös yksi Pihlan terassiovi. Hieno ovi, mutta meidän ovet on kyllä tilattu Kaskipuulta ja ikkunat Piklakselta, joten ihan emme yhdistäneet mitä Pihlan ovi tekee meidän tontilla. Eivätpä osanneet Pihlallakaan sanoa miten heidän ovi voi löytyä meidän tontilla, mutta palaavat alkuviikosta asiaan. Toivottavasti jollain raksalla ei kuumeisesti odoteta kyseistä ovea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti