maanantai 13. helmikuuta 2017

Talotoimittajan valinta

Nykymaailmassa kaikki uuden tiedon hankinta varmastikin alkaa selaamalla nettiä. Näin alkoi myös meidän talotoimittajan valinta. Kolusimme toki myös läpi lähipiirin ja lähipiirissä rakentaneet hyvien suositusten varalta. Talotoimittajia on paljon, osan pystyin rajaamaan heti alkuun pois. Listalle ei jäänyt montaakaan vaihtoehtoa, ainakin Sievitalolle ja Designtalolle soitin. Melko nopeasti itselleni kävi kuitenkin ilmi, että kovin nihkeästi näissä paikoissa suhtauduttiin talomallien muokkauksiin. Kuinka tylsää ja jäykkää. Me emme missään nimessä halunneet mitään niinsanottua valmista talopakettia. Yksi vaihtoehto oli piirtää talo kokonaan arkkitehdin kanssa, mutta yritimme haistella jos valmiisiin talopaketteihin olisi mahdollista tehdä muutoksia ja saada näin talo enemmän meidän näköiseksi.

Onneksi löysin Lappli-Talot. Heidän kanssaan puhuessa oli taas täysin itsestään selvää, että talon pystyi räätälöimään juuri itselleen sopivaksi. He todella ymmärtävät, että jokainen perhe ja tontti on erilainen. Onhan heidän slogankin ”Juuri sellainen kuin haluat”


Loppujen lopuksi emme siis kysyneet edes tarjousta mistään muusta paikasta kuin Lappli-taloilta. Tavattuamme vielä myyjämme, olimme kyllä hyvin varmoja ratkaisustamme emmekä kokeneet tarpeelliseksi lähteä kysymään tarjouksia mistään muualta. Heti alusta asti saimme kontaktihenkilöstämme tunteen, että tulemme varmasti saamaan konsultointiapua ja tukea yksilöllisen talon suunnitteluun ja rakentamiseen. Mielestäni on myös tärkeää, että ennen kuin olimme saaneet kaikki suunnitelmat ja hinnat oli tuotu selkeästi esille meiltä ei vaadittu nimiä sopimuspaperiin. Suosittelen toki kartoittamaan ja pyytämään tarjouksia muualta, vaikka me emme niin tehnytkään. Meille vain kaikki kolahti heti, emmekä kokeneet tarpeelliseksi ottaa enää yhteyttä muihin talotoimittajiin.

Kaikki on tähän mennessä sujunut hyvin helposti ja vaivattomasti Lappli-talojen kanssa. Palvelu on ollut hyvää ja meidän tapauksessa voi sanoa myös kärsivällistä (palaan tähän tulevissa postauksissa). Emme toki ole aloittaneet vielä rakentamaan, joten puhun ainoastaan tähänastisesta matkastamme yhdessä Lappli-Talojen kanssa. Toivomme toki, että matka jatkuu loppuun asti heidän kanssaan yhtä sujuvasti kuin tähänkin asti.

Juuri sellainen koti kuin haluat
"Lapplin joustavat ja yksilölliset talopaketit muuntuvat jokaiselle perheelle sopiviksi kodeiksi. Lappli on rakentanut koteja jo lähes 40 vuotta. Me tiedämme, että jokainen perhe ja tontti on erilainen: joskus täsmälleen sopiva talo löytyy mallistosta, toisinaan se syntyy räätälöimällä valmista mallia oman maun mukaiseksi. Toisen mielestä täydellisen talon saa vain oman luonnoksen tai arkkitehtisuunnitelman pohjalta. 

Siksi olemme tehneet yksilöllisen talon rakentamisen mahdollisimman helpoksi: voimme tarjota kaikki edellä mainitut vaihtoehdot jopa muuttovalmiina. Vuosikymmenten kokemus takaa, että yksilöllisen suunnitelman pohjalta syntyvät talon kustannukset ovat kohtuulliset. Lopputuloksena on toimiva, kaunis ja viihtyisä koti, joka vastaa täsmälleen asujien tarpeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti